ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Έλεγχοι ΔΙ.Μ.Ε.Α. σε επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση ηλεκτρονικού παράνομου εμπορίου

Share:

Τη χρονική  περίοδο από 20/10/2021 έως και 23/10/2021  πραγματοποιήθηκαν από τη ΔΙ.Μ.Ε.Α.επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση ηλεκτρονικού παράνομου εμπορίου, στιςφυσικές έδρες ηλεκτρονικών καταστημάτων και σε προμηθευτές ηλεκτρονικών καταστημάτων στηΘεσσαλία και συγκεκριμένα σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 4.504 τεμάχια απομιμητικώνειδών ένδυσης, υπόδησης, γυαλιά ηλίου, παιχνίδια, αξεσουάρ κινητών κ.α. Για τους ελέγχους στα Τρίκαλα υπήρξε εποικοδομητική συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία του δήμου Τρικκαίων.

Επιπρόσθετα στις επιχειρήσεις επιβλήθηκανπρόστιμα συνολικού ύψους 25.750€, για εμπορία και διακίνηση απομιμητικών αγαθών, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 18, του ν.4712/2020 (Α’146), καθώς και για μη τήρηση των κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Υπηρεσιών(ν.4177/2013) ενώ άρχεται η διαδικασία διαγραφής των ιστοσελίδων των ηλεκτρονικών καταστημάτωναπό την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), με εντολή της ΔΙΜΕΑ, κατ’ εφαρμογή της παρ. 1ζ του άρθρου 10 του ν.4712/2020 (Α’ 146).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στο σύνολο της επικράτειας.

Γενική Γραμματεία Εμπορίου

& Προστασίας ΚαταναλωτήΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Κιλκίς: Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε κι εγκατέλειψε 79χρονο

Next Article

Παιανία: Απόπειρα αρπαγής 51χρονης από τρεις άνδρες με μαύρα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Θρίλερ με την απόπειρα αρπαγής 51χρονης γυναίκας στην Παιανία, από μια ομάδα «ανδρών με τα…