ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Έρχεται παρέμβαση από τις τράπεζες για 6μηνο πάγωμα των δόσεων επιχειρηματικών δανείων

Share:

Την παρέμβαση που θα γίνει τις επόμενες ώρες από τις τράπεζες για 6μηνη παράταση καταβολής χρεολυσίων ενήμερων εταιρειών προανήγγειλε ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Σημειώνεται ότι η πρόθεση της κυβέρνησης έλαβε χθες την έγκριση του Eurogroup.

Ο ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε σε πρωτοβουλία που ελήφθη από κοινού με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την ΤτΕ και αφορά στις ενήμερες επιχειρήσεις έως τις 31-12-2019.

Επίσης ο ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε πως θα πληρωθούν σε διαφορετική ημερομηνία οι συνταξιούχοι του δημοσίου για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις τράπεζες. 

Προανήγγειλε πως το επόμενο δεύτερο πακέτο μέτρων  θα ανακοινωθεί αύριο ή μεθαύριο σε πλήρη συντονισμό του οικονομικού επιτελείου με τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας.

Για τις εταιρείες ο κ. Σταϊκούρας είπε πως με την ΠΝΠ που εκδόθηκε δεν υπάρχει διάκριση στις επιχειρήσεις που κλείνουν με εκείνες που έχουν μεγάλη πτώση του τζίρου τους και ο χρονικός ορίζοντας είναι ανοιχτός. Προανήγγειλε επίσης υπουργικές αποφάσεις που θα εκδοθούν αυτή και την επόμενη εβδομάδα με τις οποίες θα βοηθηθούν οι πολίτες.

Για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν, ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως  τις επόμενες ώρες θα προσδιοριστεί το ύψος του ειδικού επιδόματος που θα λάβουν. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα αφού έπρεπε πρώτα να προηγηθεί η έγκριση του Eurogroup. 

δείτε αναλυτικά στο capital.gr

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ένεση ρευστότητας 5,75 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις

Next Article

Markets Today

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της εξάπλωσης της ασθένειας COVID-19, της…