ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Αποτελέσματα ελέγχων για την εποπτεία της αγοράς

Share:

 

 

Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή ανακοινώνουν την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας.

 

Σημειώνεται ότι:

  1. Κατά το χρονικό διάστημα από 07.2021 έως και 18.07.2021 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 171 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 65 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο.
  2. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τις τοπικές δημοτικές αρχές Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης καθώς και η συνδρομή της Κεντρικής Ομάδας Ελέγχων της ΑΑΔΕ (Κ.Ο.Ε. Κομοτηνής) με την οποία διενεργήθηκαν κοινοί έλεγχοι (μικτά κλιμάκια ελέγχου) οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη και Θεσσαλονίκη.
  3. Επεβλήθησαν πρόστιμα συνολικού ύψους 116.700 €, για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ), του υπαίθριου εμπορίου (ν.4497/2017), του ν. 4712/2020 που αφορά σε Διοικητικές κυρώσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων και του ν.4446/16 που αφορά στη χρήση τερματικού αποδοχής καρτών και μέσων πληρωμής με κάρτα (POS).
  4. Κατασχέθηκαν 18.710 τεμάχια απομιμητικών ειδών, τα οποία πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (eshops).

 

Γενική Γραμματεία Εμπορίου

& Προστασίας ΚαταναλωτήΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Κόντρα Τσίπρα – Κεραμέως για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ: «Σφάζετε τα όνειρά τους» – «Θέλουμε τα παιδία να έχουν προοπτική»

Next Article

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Έλαβε προθεσμία για το πρωί της Πέμπτης ο 30χρονος – Ψυχοπαθολογικό θέμα επικαλείται η υπεράσπιση

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Προθεσμία για την Πέμπτη έλαβε από τον ανακριτή της Νάξου…