ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Αποτελέσματα ελέγχων για την εποπτεία της αγοράς

Share:

 

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ανακοινώνει την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας:

  1. Κατά το χρονικό διάστημα από 11.2021 έως και 14.11.2021 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 152 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 54 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο.
  2. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Δυτική Ελλάδα και Θεσσαλία.
  3. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 116.500 ευρώ, για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ), του ν. 4712/2020 που αφορά την τροποποίηση του άρθρου 11 του ν. 3377/2005 Διοικητικές κυρώσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων και του ν.4446/16 που αφορά στη χρήση τερματικού αποδοχής καρτών και μέσων πληρωμής με κάρτα (POS).
  4. Κατασχέθηκαν 11.705 τεμάχια απομιμητικών ειδών, από τα οποία τα 618 τεμάχια πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (eshop).

 

 Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

«Παράθυρο» για επέκταση του προγράμματος επιδότησης παγίων δαπανών και στο 2022 από τον Σταϊκούρα

Next Article

Θ. Βασιλακόπουλος στο Πρώτο: Με 25 χιλιάδες νέα ραντεβού την ημέρα δεν θα προλάβουμε το κύμα πανδημίας (audio)

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Για σύγχυση που δημιουργείται από κυβερνητικές αποφάσεις, καθώς μένει ανοιχτό…