ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Αυξάνονται οι κατασχέσεις για χρέη προς το Δημόσιο

Share:

Από στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκύπτει ότι το Οκτώβριο οι απλήρωτοι φόροι αυξήθηκαν κατά 972 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το Σεπτέμβριο, εκ των οποίων τα περίπου 507 εκατ. ευρώ είναι φόροι εισοδήματος τους οποίους δεν κατάφεραν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν εμπρόθεσμα.

Ένας στους δύο φορολογούμενους έχει ληξιπρόθεσμα χρέη, ενώ διαρκώς αυξάνονται οι φορολογούμενοι που βρίσκονται υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Τον Οκτώβριο οι οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία ανήλθαν σε 4.199.379, ενώ οι οφειλέτες στους οποίους μπορούν να επιβληθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, διαμορφώθηκαν σε 1.790.740. Οι οφειλέτες στους οποίους επιβλήθηκαν κατασχέσεις αυξήθηκαν από 1.148.585 το Σεπτέμβριο στους 1.155.649 τον Οκτώβριο.

Πάντως, αν και οι ανείσπρακτοι φόροι καλά κρατούν η ΑΑΔΕ μπόρεσε στο 10μηνο 2018 να εισπράξει 2,569 δισ. ευρώ από παλιά ληξιπρόθεσμα και 1,917 δισ. ευρώ από νέα ληξιπρόθεσμα, με το σύνολο να αθροίζεται σε 4,476 δισ. ευρώ.

Με αυτό το ρυθμό, οι εισπράξεις από ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο θα ξεπεράσουν τα 5 δισ. ευρώ το 2018, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων να προέρχεται από ρυθμίσεις και κατασχέσεις.

cnn

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Νέο σχήμα ρύθμισης οφειλών στα Ταμεία προανήγγειλε η Αχτσιόγλου

Next Article

FAZ: Η ΕΚΤ παραμένει ένας μεγάλος αγοραστής ομολόγων

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Διατήρηση και συνέχιση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, διατήρηση της δημοσιονομικής ισορροπίας…