ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Βρετανία: Πιθανή επαναφοράς της καραντίνας για όσους επιστρέφουν από την Ελλάδα

Share:

Μπορεί από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου να επιτρέπεται η επιστροφή στη Βρετανία από την Ελλάδα όσων έχουν εμβολιαστεί χωρίς υποχρέωση για καραντίνα, όμως ο βρετανικός Τύπος προβλέπει ότι σύντομα τόσο η Ελλάδα όσο και η Ισπανία θα έχουν την τύχη της Γαλλίας, που μπήκε σε νέα λίστα, ξανά με υποχρέωση καραντίνας ακόμη και για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Επικαλούμενος πηγές της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, ο Τύπος στη Βρετανία προβλέπει ότι μετά τη δημιουργία της πρόσθετης λίστας μερ την ανεπίσημη ονομασία «Πορτοκαλί Συν» και την ένταξη της Γαλλίας σε αυτή, σειρά αναμένεται να πάρουν και οι κατ’ εξοχήν χώρες διακοπών των Βρετανών, δηλαδή η Ισπανία και η Ελλάδα, όπου τα κρούσματα κορωνοϊού είναι σε μεγάλη άνοδο.

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης αργά την Παρασκευή για υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών όλων όσοι επιστρέφουν από τη Γαλλία ακόμη κι αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι, προκάλεσε σοκ τόσο στην τουριστική αγορά όσο και στη Γαλλία. Το Λονδίνο επικαλέστηκε τη διάδοση στη Γαλλία της μετάλλαξης Βήτα, που είχε εντοπιστεί πρώτα στη Νότια Αφρική.

Πλέον οι ειδικοί της αγοράς στη Βρετανία εκφράζουν φόβους ένταξης στη λίστα αυτή χωρών όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, αλλά και η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία.

Ο Πολ Τσαρλς, επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρίας PC Agency, δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail ότι «ο φόβος τώρα είναι ότι η κυβέρνηση θα ελέγχει τώρα την Ισπανία και την Ελλάδα και είναι πιθανό να τις προσθέσει και αυτές στην κατηγορία “Πορτοκαλί Συν”».

Την ίδια ώρα στις Βαλεαρίδες Νήσους της Ισπανίας, και κυρίως στη Μαγιόρκα και την Ιμπιθα, παρατηρείται τεράστιος συνωστισμός στο αεροδρόμιο από Βρετανούς τουρίστες που σπεύδουν να φύγουν πριν περάσουν τα νησιά αυτά της δυτικής Μεσογείου τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην Πορτοκαλί λίστα του Λονδίνου από την Πράσινη όπου ακόμη βρίσκονται.

Στη Βρετανία φαίνεται να ανησυχούν περισσότερο για τη μετάλλαξη Βήτα παρά για την κυριαρχούσα Δέλτα, διότι ορισμένοι επιστήμονες έχουν αναφέρει ότι τα εμβόλια της AstraZeneca, με τα οποία έχει εμβολιαστεί η πλειονότητα των ενήλικων Βρετανών, δεν είναι τόσο αποτελεσματικά έναντι του νοτιοαφρικανικού στελέχους. Μέχρι το Σάββατο στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαν καταγραφεί 1.073 κρούσματα της παραλλαγής Βήτα έναντι 216.249 της Δέλτα.

Πηγή: Daily MailΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ο Έλον Μάσκ συμφώνησε με τον επικεφαλής της Roskosmos για τους Ρώσους δισεκατομμυριούχους

Next Article

Δύο εκατομμύρια παιδιά έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια πολέμων την τελευταία 10ετία

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Δύο εκατομμύρια παιδιά έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια πολέμων…