Γάζα: Δεκάδες νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς σ ένα 24ωρο

Γάζα: Δεκάδες νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς σ ένα 24ωρο


Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας στη Γάζα ανέφερε σήμερα Πέμπτη ότι τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τη νύχτα σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς στα παλαιστινιακά εδάφη, όπου το Ισραήλ εμποδίζει κάθε είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας εδώ και σχεδόν δύο μήνες.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, από την πλευρά του, δήλωσε ότι ο «υπέρτατος στόχος» του στρατού στη Λωρίδα της Γάζας είναι η ήττα της Χαμάς.

Στις 18 Μαρτίου, ο ισραηλινός στρατός τερμάτισε μια δίμηνη εκεχειρία με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα και επανέλαβε την επίθεσή του στη Γάζα, η οποία ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου 2023, σε αντίποινα για την αιματηρή επίθεση της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος.

Οκτώ άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από χθες το βράδυ σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο σπίτι της οικογένειας Αμπού Σαχλούλ στον καταυλισμό προσφύγων Χαν Γιουνίς στα νότια της Γάζας, δήλωσε στο AFP ο αξιωματούχος της υπηρεσίας Μοχάμεντ αλ-Μουγκάγιερ.

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή στη συνοικία Αλ-Τούφα της πόλης της Γάζας (βόρεια), πρόσθεσε.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε άλλες επιθέσεις σε όλη την περιοχή, μία εκ των οποίων έπληξε μια σκηνή για εκτοπισμένους στην κεντρική πόλη Ντέιρ αλ Μπάλα, σύμφωνα με την παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας.

«Βρήκαμε όλα αυτά τα σπίτια κατεστραμμένα, παιδιά, γυναίκες και νέους κομματιασμένους από τους βομβαρδισμούς (…). Εχουμε κουραστεί, αρκετά!» δήλωσε ο Αχμέντ Αμπού Ζάρκα μετά το φονικό χτύπημα στη Χαν Γιουνίς. «Θα προτιμούσαμε να πεθάνουμε παρά να ζούμε έτσι».

Πλάνα του AFP δείχνουν Παλαιστίνιους να ψάχνουν μέσα στα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων για πτώματα, τα οποία ανασύρθηκαν και μεταφέρθηκαν με φορεία.

Στην τελευταία του έκθεση, το Υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα κατέγραψε τουλάχιστον 2.326 νεκρούς από τις 18 Μαρτίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στην κατεστραμμένη παλαιστινιακή περιοχή σε 52.418 σε σχεδόν 19 μήνες πολέμου.

Η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 1.218 ανθρώπων από την ισραηλινή πλευρά, στην πλειονότητά τους αμάχων, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία.

Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν εκείνη την ημέρα, οι 58 εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων 34 νεκρών, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων