Γιατί έρχεται κραχ Αποκάλυψη το 2025: Οι Mr Gold προειδοποιoύν για συστημική κατάρρευση και έκρηξη στον χρυσό ως και… 135.000 δολ.

Γιατί έρχεται κραχ Αποκάλυψη το 2025: Οι Mr Gold προειδοποιoύν για συστημική κατάρρευση και έκρηξη στον χρυσό ως και… 135.000 δολ.

Ο Craig Hemke και ο διάδοχος του Jim Sinclair, Bill Holter (ο νέος Mr. Gold), προειδοποιούν για επερχόμενο κραχ και τεράστια υποτίμηση του δολαρίου. Γιατί ο χρυσός και το ασήμι θεωρούνται το μόνο ασφαλές καταφύγιο και πώς οι τιμές τους μπορεί να εκτιναχθούν σε ακραία επίπεδα.

Ο συγγραφέας οικονομικών συγγραμμάτων, αναλυτής αγορών και ειδικός στα πολύτιμα μέταλλα, Craig Hemke, προέβλεψε στις αρχές του 2025 ότι το δολάριο ΗΠΑ θα υποστεί μια «τεράστια υποτίμηση».
Μια ματιά στα εκρηκτικά ρεκόρ στις τιμές του χρυσού και του ασημιού αρκεί για να δει κανείς ότι αυτή ήταν μια σωστή πρόβλεψη, ειδικά σε ό,τι αφορά το κίτρινο μέταλλο.
Ο Hemke δηλώνει: «Δεν είναι ότι ο χρυσός ανεβαίνει. Ο χρυσός δεν αλλάζει.
Ο χρυσός παραμένει χρυσός. Αυτό που αλλάζει είναι ο αριθμός των δολαρίων που χρειάζονται για να αγοράσεις εκείνη τη μία ουγγιά.
Το δολάριο υποτιμάται έναντι του χρυσού. Έτσι πρέπει να το δει ο κόσμος.
Ο χρυσός είναι η οικονομική σας προστασία απέναντι σε αυτήν την τρέλα, όπου θα συνεχίσουμε να τυπώνουμε όλο και περισσότερα χρήματα για να εξυπηρετήσουμε αυτό το απίστευτο χρέος.
Καταγράφουμε αυτήν τη στιγμή στο τέλος του οικονομικού έτους. Οι ΗΠΑ θα έχουν έλλειμμα 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στο οικονομικό έτος.
Τα πράγματα μόνο χειροτερεύουν, και τα δολάρια που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση αυτού του χρέους αυξάνονται.
Βλέπουμε τεράστια υποτίμηση σε σχέση με το τι μπορεί να αγοράσει το δολάριό σας.
Θέλω απλώς να το επισημάνω: Μια ουγγιά χρυσού κοστίζει τώρα 3.800 δολάρια. Πριν από 10 χρόνια, χρειαζόσουν 1.100 δολάρια για να αγοράσεις μια ουγγιά χρυσού. Πριν από 5 χρόνια, χρειαζόσουν 2.000 δολάρια για την ίδια ποσότητα.
Ο χρυσός δεν αλλάζει. Αυτό που αλλάζει είναι το ποσό των δολαρίων που χρειάζεται για να τον αποκτήσεις».
Ο Hemke υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που οδηγούν τις τιμές του χρυσού και του ασημιού ψηλότερα.
Μερικοί από τους σημαντικότερους είναι: οι κεντρικές τράπεζες αγοράζουν από το 2022 ιστορικά υψηλές ποσότητες χρυσού και συνεχίζουν να το κάνουν.
Η Fed έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι το 2026 θα αγοράσει ομόλογα του Δημοσίου (θα τυπώσει χρήμα) για να διασφαλίσει ότι τα επιτόκια δεν θα αυξηθούν. (Αυτό το αποκαλούν έλεγχο της καμπύλης αποδόσεων).
Ο Hemke προσθέτει επίσης ότι παρατηρείται ταχεία άντληση φυσικού χρυσού και ασημιού σε τέτοιο βαθμό που ενδέχεται να υπάρξουν ελλείψεις και να μην είναι δυνατή η παράδοση μετάλλων.

Ζήτηση για ομόλογα

Παράλληλα, τα stablecoins δημιουργούν ζήτηση για ομόλογα του Δημοσίου.
Συζητείται, επίσης, η πιθανότητα επαναξιολόγησης του χρυσού στο Fort Knox σε πολύ υψηλότερη τιμή, ώστε να φαίνεται υγιέστερος ο ισολογισμός της κυβέρνησης.
Η λίστα συνεχίζεται, και ο Hemke δηλώνει: «Τα μαθηματικά είναι μαθηματικά, και γι’ αυτό μπορώ να είμαι τόσο σίγουρος για αυτό.
Έχουμε 2 τρισεκατομμύρια δολάρια νέο χρέος και βρισκόμαστε πλέον λίγο πάνω από τα 37 τρισεκατομμύρια.
Απαιτείται 1 τρισεκατομμύριο δολάρια τον χρόνο απλώς για την εξυπηρέτηση του χρέους.
Αυτό είναι εξαιρετικά θετικό για τον χρυσό και το ασήμι.
Ουσιαστικά καθιερώνεις αρνητικά πραγματικά επιτόκια, που είναι ακριβώς αυτό που προσπαθούν να κάνουν.
Με έναν τρόπο, επιχειρείς να αποπληρώσεις το χθεσινό χρέος με φθηνότερα δολάρια του αύριο.
Έτσι μας έβγαλαν από την τεράστια τρύπα του λόγου χρέους προς ΑΕΠ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και γι’ αυτό θα προσπαθήσουν να το επαναλάβουν.
Πρόκειται για μια μαζική υποτίμηση του νομίσματος.
Είναι θετική για όλα τα υλικά περιουσιακά στοιχεία, όχι μόνο για τον χρυσό και το ασήμι».
Κλείνοντας, ο Hemke λέει: «Αυτό το σύστημα μόχλευσης, μη δεσμευμένων λογαριασμών και υποθήκευσης κυριαρχεί εδώ και σχεδόν 50 χρόνια.
Αυτό το σύστημα πεθαίνει. Η τιμή (του χρυσού και του ασημιού) θα ανέβει ούτως ή άλλως.
Και πάλι, δεν είναι ότι ο χρυσός ή το ασήμι αυξάνονται σε αξία• είναι η αγοραστική δύναμη του δολαρίου που υποχωρεί.
Ξέρω ότι κάποιοι λένε ότι το ασήμι έφτασε ξανά τα 48 δολάρια και θα επιστρέψει στα 18. Εγώ λέω μάλλον όχι.
Σας δείχνουν τι έρχεται τον επόμενο χρόνο… Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι τιμές του χρυσού και του ασημιού μπορούν να ανέβουν σημαντικά από εδώ και πέρα, και δεν θέλετε να το χάσετε».

Πρωτόγνωρο κραχ… βλέπει ο «Mr. Gold»

Την ίδια στιγμή, ηχηρή προειδοποίηση για ένα επερχόμενο «Κραχ – Αποκάλυψη» απευθύνει ο νέος Mr. Gold, Bill Holter, ο οποίος διαδέχθηκε τον θρυλικό Jim Sinclair στη μελέτη των πολύτιμων μετάλλων και των παγκόσμιων αγορών.
Ο Holter υπογραμμίζει ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε ένα επικίνδυνο σημείο καμπής, με το χρέος να έχει εκτοξευθεί σε ιστορικά υψηλά και τις φούσκες να απειλούν με γενικευμένη κατάρρευση.
Κατά τον ίδιο, η σωτηρία δεν βρίσκεται ούτε στις κεντρικές τράπεζες ούτε στις κυβερνήσεις, αλλά αποκλειστικά στον χρυσό και το ασήμι, τα μόνα «νομίσματα» που δεν μπορούν να χρεοκοπήσουν.
Δεν είναι τυχαίο ότι προβλέπει ακραία επίπεδα τιμών: 135.000 δολάρια ανά ουγγιά χρυσού και 6.700 δολάρια ανά ουγγιά ασημιού, καθώς οι επενδυτές αναζητούν απεγνωσμένα ένα ασφαλές καταφύγιο εν μέσω τσουνάμι χρεοκοπιών που έρχεται.
Πιο συγκεκριμένα, ο ειδικός στα πολύτιμα μέταλλα και συγγραφέας ο Bill Holter συνεργάστηκε επί περισσότερο από μία δεκαετία με τον επιχειρηματικό του εταίρο Jim Sinclair.
Κανείς δεν γνώριζε καλύτερα τις αγορές και το χρήμα από αυτούς τους δύο.
Πριν από δύο χρόνια, ο Sinclair, γνωστός και ως «Mr. Gold» (κύριος Χρυσός), έφυγε από τη ζωή.
Τώρα, η σκυτάλη έχει περάσει στον Holter, ο οποίος θεωρείται ο νέος «Mr. Gold».
Ο Holter προειδοποιεί ότι τα συνεχόμενα ιστορικά υψηλά του χρυσού αποτελούν σήμα των μεγάλων προβλημάτων που έρχονται.
Ο Holter εξηγεί: «Υπάρχει μια τεράστια διάσπαση… Κατά τη γνώμη μου, η αγορά μετάλλων αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο και τον φόβο…
Χρηματοδότησαν κυριολεκτικά τρισεκατομμύρια δολάρια δανειζόμενοι σε γιεν. Τώρα, τι συνέβη; Η ιαπωνική καμπύλη αποδόσεων ανέβηκε από το σχεδόν μηδέν στο 1,6% για το 10ετές και στο 3,2% για το 30ετές ομόλογο.
Έτσι, αυτό το carry trade πιέζεται καθώς το γιεν ανεβαίνει… Το κόστος μετακύλισης έχει αυξηθεί επειδή οι ιαπωνικές αποδόσεις έχουν αυξηθεί.
Η αγορά χρυσού βλέπει το ιαπωνικό carry trade να βρίσκεται υπό κατάρρευση.
Πρόκειται για τα κρατικά ομόλογα σε όλο τον κόσμο.

Αν δούμε τα επιτόκια παγκοσμίως, στην πραγματικότητα κινούνται ανοδικά».
Αν η Fed μειώσει τα επιτόκια αργότερα αυτόν τον μήνα, ίσως δεν είναι καλό νέο.
Η αγορά ομολόγων μπορεί να αντιδράσει αρνητικά.
Ο Holter σημειώνει: «Θα μπορούσατε να δείτε τις τιμές των ομολόγων να πέφτουν και τις αποδόσεις να ανεβαίνουν.
Υπάρχει επίσης πολύ υψηλή πιθανότητα, με χαμηλότερα επιτόκια από τη Fed, το δολάριο να αποδυναμωθεί».
Νωρίτερα φέτος, ο Holter είχε χαρακτηρίσει την παγκόσμια οικονομία ως μια υπερμοχλευμένη πυραμίδα από τραπουλόχαρτα.
Η μόχλευση έχει επιδεινωθεί και μάλιστα πολύ. Ο Holter τονίζει: «Υπάρχει μια τουρμπίνα σε αυτό, και όταν λέω τουρμπίνα εννοώ τον φόβο. Είναι ο φόβος της χρεοκοπίας. Ο φόβος της στάσης πληρωμών…
Ο κόσμος είναι σαφώς υπερμοχλευμένος και θα υπάρξουν κρατικές χρεοκοπίες η μία μετά την άλλη.
Τα μόνα που δεν μπορούν να χρεοκοπήσουν στον πλανήτη είναι ο χρυσός και το ασήμι».

Πότε θα έρθει το κραχ

Θα έρθει λοιπόν ένα μεγάλο κραχ σύντομα; Ο Holter απαντά: «Δεν ξέρω αν θα είναι τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο ή όποτε, αλλά αν δούμε τα μαθηματικά και τις αποτιμήσεις…
Οι αποτιμήσεις είναι γελοίες. Δείτε τα μαθηματικά γύρω από το κρατικό χρέος παγκοσμίως.
Δείτε τα μαθηματικά για το συνολικό χρέος και το margin debt. Πρόκειται για μια τεράστια πιστωτική φούσκα.
Οι φούσκες δεν εξαφανίζονται αθόρυβα. Οι φούσκες σκάνε και οι αγορές καταρρέουν.
Το πρόβλημα τώρα είναι ότι υπάρχει τόσο πολύ χρέος στο σύστημα και το σύστημα είναι τόσο μεγάλο που ούτε όλες οι κεντρικές τράπεζες μαζί δεν μπορούν να σταθούν απέναντι στο τσουνάμι των χρεοκοπιών που έρχεται.
Δεν θα υπάρξει “λευκός ιππότης” αυτή τη φορά».
Ο Holter (ο νέος Mr. Gold) τονίζει: «Η συντριπτική πλειονότητα του πλούτου θα αναζητήσει ένα ασφαλές καταφύγιο που δεν μπορεί να εξαφανιστεί ή να κατασχεθεί. Αυτό θα είναι ο χρυσός και το ασήμι.
Θα δούμε μια bull market στον χρυσό και το ασήμι, άνευ προηγουμένου σε οποιονδήποτε τομέα.
Ο χρυσός και το ασήμι θα γράψουν οικονομική ιστορία, επειδή κεφάλαια από όλο τον κόσμο θα προσπαθήσουν να βγουν από τις ράγες του τρένου — καθώς ο χρυσός και το ασήμι δεν μπορούν να χρεοκοπήσουν».
Κλείνοντας, ο Mr. Gold αναφέρει: «Αν απλά διαιρέσεις την ποσότητα του επίσημου χρυσού που κατέχει το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ με το επίσημο χρέος της αμερικανικής κυβέρνησης, προκύπτει τιμή περίπου 135.000 δολάρια ανά ουγγιά χρυσού και περίπου 6.700 δολάρια ανά ουγγιά ασημιού.
Με 2 τετράκις εκατομμύρια δολάρια σε παράγωγο χρέος, ποιος ξέρει πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η τιμή του χρυσού και του ασημιού.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο χρυσός και το ασήμι δεν μπορούν να χρεοκοπήσουν».

www.bankingnews.gr



Source link

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων