ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Γ. Στουρνάρας: $4,5 τρισ. ετησίως από τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία

Share:

Για την ανάγκη της αλλαγής του παρόντος βιομηχανικού μοντέλου και την μετάβαση στην κυκλική οικονομία, έκανε λόγο στην ομιλία του στο  Athens Circular Forum II, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως για την ανάπτυξη κυκλικών επιχειρηματικών μοντέλων απαιτείται καινοτομία και δομικές αλλαγές στα συστήματα παραγωγής και κατανάλωσης, μαζί με την τεχνολογική αλλαγή.

Η μετάβαση στην κυκλική οικονομία μπορεί να αποφέρει 4,5 τρισ. δολάρια σε ετήσια βάση, έως το 2030, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η κλιματική αλλαγή είναι σήμερα μία από τις πιο πιεστικές προκλήσεις βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουμε» τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης. «Σε αυτό το πλαίσιο, η διαδικασία αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής μπορεί αναμφίβολα να επιταχυνθεί αν τα εγκαθιδρυμένα αναπτυξιακά μοντέλα προσαρμοστούν έτσι ώστε να διασφαλίζουν την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα».

Στην συνέχεια ο κ. Στουρνάρας σχολίασε πως οι κεντρικές τράπεζες επιθυμούν να παίξουν ενεργό ρόλο στην εξελισσόμενη συζήτηση, ενώ και η ίδια η ΕΚΤ εξερευνά τρόπους για να αξιολογήσει τους κινδύνους από την κλιματική αλλαγή.

Οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να βοηθήσουν με το να εξετάσουν πως οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής μπορούν να συμπεριληφθούν στις μακροοικονομικές προβλέψεις.

«Για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσεις, οι χρηματοοικονομικοί και ασφαλιστικοί τομείς έχουν ένα σημαντικό ρόλο, υποστηρίζοντας μια βιώσιμη οικονομία και μια πιο περιεκτική ανάπτυξη», συμπλήρωσε.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Πώς πήγε η BriQ Properties στο τρίμηνο;

Next Article

“Έκρηξη” των προκρατήσεων στην βραχυχρόνια μίσθωση

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
"Έκρηξη" των προκρατήσεων στην βραχυχρόνια μίσθωση Tue, 01/06/2021 - 09:43…