ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Δασμούς στις εισαγωγές σωλήνων από την Ελλάδα επιβάλλουν οι ΗΠΑ

Share:

Την κατ’ αρχήν επιβολή κυρώσεων στιςεισαγωγές σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος από την Ελλάδα και άλλες πέντε χώρες, προανήγγειλε την Τρίτη το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Πλην της Ελλάδας, στο στόχαστρο του Ντόναλντ Τραμπ ετέθη τόσο η Κίνα καιο Καναδάς, όσο και η Ινδία, η Κορέα και η Τουρκία.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα της Ουάσιγκτον θα αφορούν πρόσθετους φόρους, οι οποίοι θα κυμαίνονται από 3,45% -όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Τουρκίας-έως 132% -όπως αντίστοιχα συμβαίνει στην περίπτωση της Κίνας.

Όσον αφορά την ελληνική περίπτωση, οι προτεινόμενοι δασμοί ανέρχονται στο 22,51%.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του υπουργείου Εμπορίου,οι σωλήνες των παραπάνω χωρώνεισάγονται στις ΗΠΑ σε τιμή χαμηλότερη της πραγματικής τους αξίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τη διαστρέβλωση των συνθηκών ανταγωνισμούεις βάρος τωναμερικανικών προϊόντων.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ητελική απόφαση για την επιβολή των δασμών θα ανακοινωθεί στις αρχές Νοεμβρίου για την Κίνα και την Ινδία, και τον προσεχή Ιανουάριο για τον Καναδά, την Ελλάδα, την Κορέα και την Τουρκία.

«Η τήρηση των συμφερόντωντου αμερικανικού εμπορίου αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, η οποία έχει προχωρήσει σε 120 αντίστοιχες πρωτοβουλίες από την ημέρα έναρξη της διακυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ» διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου.

 24news

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Απώλειες κατά την πρώτη μέρα της «εξόδου»

Next Article

WSJ: Η λιτότητα στην Ελλάδα θα συνεχιστεί για μια γενιά ακόμα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Ένταση προκλήθηκε το βράδυ στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, στην…