ΔΕΗ: Παρά την άνοδο της χονδρικής, ψαλιδίζει τις αυξήσεις για τον Απρίλιο – Έρχεται το myHome Dynamic

ΔΕΗ: Αύξηση τιμής-στόχου και στήριξη στην πράσινη ανάπτυξη - FinanceNews.gr



Η ΔΕΗ απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης στη χονδρική τιμή και παρουσιάζει το myHome Dynamic για νοικοκυριά με έξυπνο μετρητή.

Η ΔΕΗ διατηρεί συγκρατημένες τις τιμές ενέργειας για τον Απρίλιο, απορροφώντας μεγάλο μέρος της ανόδου της χονδρικής αγοράς στα πράσινα κυμαινόμενα τιμολόγια, ενώ τα σταθερά μπλε προγράμματα παραμένουν αμετάβλητα.

Συγκράτηση τιμών στα κυμαινόμενα τιμολόγια

Παρά την αύξηση 21% στη χονδρική τιμή ενέργειας, η ΔΕΗ διατηρεί το πράσινο οικιακό τιμολόγιο Γ1/Γ1Ν στα 0,138 €/kWh, φθηνότερο από τον Φεβρουάριο του 2026. Το κίτρινο κυμαινόμενο myHome4All κοστίζει 0,1379 €/kWh, προσφέροντας επιλογή για πιο ευέλικτους καταναλωτές.

Σταθερά μπλε τιμολόγια χωρίς αλλαγές

Η ΔΕΗ κρατά αμετάβλητες τις χρεώσεις για τα σταθερά μπλε τιμολόγια, όπως τα myHomeEnter (0,145 €/kWh) και myHomeOnline (0,142 €/kWh), με χαμηλότερη χρέωση 0,132 €/kWh στη ζώνη μειωμένης κατανάλωσης. Το διετούς διάρκειας myHomeEnterTwo συνεχίζει στα 0,145 €/kWh και 0,095 €/kWh στη μειωμένη ζώνη.

Τα προγράμματα myHome Plan και myHome Maxima προσφέρουν προβλεψιμότητα στο κόστος για νοικοκυριά και μεγάλες καταναλώσεις αντίστοιχα, με σταθερές χρεώσεις από 60€/μήνα ή 0,132 €/kWh για τις πρώτες 600 kWh και 0,092 €/kWh για την κατανάλωση άνω των 600 kWh.

Νέο δυναμικό τιμολόγιο για οικιακούς πελάτες

Από σήμερα διαθέσιμο και για τα νοικοκυριά είναι το myHome Dynamic, ειδικά για όσους διαθέτουν έξυπνο μετρητή. Το προϊόν επιτρέπει προσαρμογή της κατανάλωσης και καλύτερο έλεγχο του ενεργειακού κόστους, μετά την επιτυχημένη εφαρμογή του myBusiness Dynamic για επιχειρήσεις τον Φεβρουάριο.

«Η ΔΕΗΔΕΗ +2,67% συνεχίζει να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων που καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες κατανάλωσης, δίνοντας τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ σταθερότητας και ευελιξίας, με διαφάνεια και σαφήνεια στη χρέωση», τονίζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Για περισσότερες πληροφορίες στο dei.gr.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων