ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

«Δεν υπάρχει πιθανότητα να αποληρωθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας» επιμένει Γιάνης Βαρουφάκης

Share:

«Δεν υπάρχει πιθανότητα να αποληρωθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας», τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας πως η χώρα έπρεπε να είναι προετοιμασμένη για τη δραχμή , προκειμένου να αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως καταστρεπτικό για την Ελλάδα δεν είναι η δραχμή αλλά τo brain drain, η ανεργία και η υπερφορολόγηση.

Παράλληλα επεσήμανε πως η χώρα δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να βασιστεί στη αγορές με τα έως τώρα συμφωνηθέντα, καθώς αυτό που έγινε είναι απλώς μετακύληση του χρέους για μετά το 2032. «Χωρίς την τρόικα δεν μπορεί να γίνει κάτι», σημείωσε.

Ερωτηθείς εάν μπορεί να γίνει αποπληρωμή του χρέους, ο πρώην υπουργός Οικονομικών απάντησε «ένα τεράστιο και ηχηρό όχι».

Ο κ. Βαρουφάκης, ανέφερε ότι από το 2010 δημιουργήθηκε ένα τεράστιο κόστος στην ελληνική οικονομία, το οποίοι οφείλεται εξ’ ολοκλήρου στην Τρόικα, ενώ χαρακτήρισε τον ESM, αμαρτωλό μηχανισό αποσταθεροποίησης της ελληνικής Οικονομίας.

Τέλος, τόνισε πως το Diem 25 θα δώσει το παρών στην επόμενη εκλογική μάχη.

naftemporiki

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Μνημόνια τέλος. Και τώρα τι;

Next Article

Αρθρο Κ. Ρέγκλινγκ στην «Κ»: Οι χειρισμοί της Αθήνας το πρώτο εξάμηνο του 2015 κόστισαν έως 200 δισ. ευρώ

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Θυμάμαι την ανακούφισή μου όταν οι ηγέτες της Ευρωζώνης συμφώνησαν…