ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση επιβατών αλλά πτώση εμπορευμάτων στα ελληνικά λιμάνια το γ’ τρίμηνο 2025 – Financial Report
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα διακίνησης επιβατών, εμπορευμάτων και κινητών μονάδων στους Ελληνικούς λιμένες κατά το γ΄ τρίμηνο 2025. Ειδικότερα:
• Η συνολική διακίνηση επιβατών στους Ελληνικούς λιμένες το γ΄ τρίμηνο 2025 σε σύγκριση με το γ΄ τρίμηνο του 2024 παρουσίασε αύξηση κατά 1,2%. Αύξηση κατά 5,6% παρατηρήθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του γ΄ τριμήνου 2024 προς το γ΄ τρίμηνο 2023.
• Η συνολική διακίνηση εμπορευμάτων στους Ελληνικούς λιμένες το γ΄ τρίμηνο 2025 σε σύγκριση με το γ΄ τρίμηνο του 2024 παρουσίασε μείωση κατά 3,6%. Μείωση κατά 0,7% παρατηρήθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του γ΄ τριμήνου 2024 προς το γ΄ τρίμηνο 2023.
• Η συνολική διακίνηση κινητών μονάδων (τροχοφόρων) στους Ελληνικούς λιμένες το γ΄ τρίμηνο 2025 σε σύγκριση με το γ΄ τρίμηνο του 2024 παρουσίασε αύξηση κατά 0,5%. Αύξηση κατά 6,1% παρατηρήθηκε και κατά την αντίστοιχη σύγκριση του γ΄ τριμήνου 2024 προς το γ΄ τρίμηνο 2023.





Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




