ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Ενέργεια: Τα οφέλη από τις διασυνδέσεις των νησιών

Share:

Η ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση ποσού 500 εκατ. ευρώ από τους καταναλωτές ετησίως για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 400.000 το χρόνο, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο 4ο Invest GR Forum.

«Η στρατηγική για την ενέργεια και το κλίμα συμπυκνώνεται στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας», πρόσθεσε ο υπουργός σημειώνοντας ότι στην πορεία για την κλιματική ουδετερότητα θα χρειαστούν επενδύσεις σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και ανανεώσιμων πηγών, σε αποθήκευση και εξοικονόμηση ενέργειας.

Μέχρι αύριο θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την ηλεκτρική διασύνδεση της Νάξου με τη Σαντορίνη και έπεται ο διαγωνισμός για τις υπόλοιπες Κυκλάδες που δεν έχουν διασυνδεθεί ακόμη, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης.

Ο γενικός διευθυντής της Hewlett Packard Enterprise για την Ελλάδα και την Κύπρο, Μιχάλης Κασιμιώτης περιέγραψε τους στόχους που έχει θέσει η εταιρεία για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος (μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 55 % ως το 2025 σε σχέση με το 2016 στις λειτουργικές δραστηριότητες και 15 % στα εργοστάσια, διασφάλιση του 50 % της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται από Ανανεώσιμες Πηγές). Όπως είπε το 6% της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας γίνεται στα data centers, και η εταιρεία εφαρμόζει σειρά λύσεων για τον περιορισμό της (επιλογή σωστού εξοπλισμού και προγραμμάτων, διασφάλιση κατάλληλων συνθηκών λειτουργίας, πρόβλεψη και πρόληψη δυνητικών προβλημάτων, περιορισμός των απορριμμάτων εξοπλισμού πληροφορικής κ.α.).

Ο γενικός διευθυντής Ελλάδος της Huawei Νικόλαος Λάζαρης υπογράμμισε ότι η αποθήκευση ενέργειας στο μέλλον θα είναι το ίδιο σημαντική όσο και η παραγωγή ενώ οι μονάδες ΑΠΕ θα εγκαθίστανται εξ αρχής σε συνδυασμό με μπαταρίες. Με τους νέους ταχυφορτιστές, πρόσθεσε, σύντομα η φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα μπορεί να ολοκληρωθεί σε 10 – 15 λεπτά.

Τέλος ο γενικός διευθυντής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Αλέξανδρος Δανιηλίδης παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της εταιρίας για μείωση των εκπομπών αλλά και της κατανάλωσης νερού.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Πάνω από ένα εκατομμύριο αφίξεις τουριστών τον Ιούνιο για νησιά και Θεσσαλονίκη

Next Article

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ η Wall με ώθηση από τη Fed

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Πάνω από τις 35.000 μονάδες σκαρφαλώνει ο Dow Jones. Διολισθαίνει…