Επιμένουν στα ρεκόρ οι S&P 500 και Nasdaq

Υποχωρεί από τα ρεκόρ ο S&P 500


Άνοδος στην Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση πριν την αργία της 4ης Ιουλίου, “Ημέρα Ανεξαρτησίας” των ΗΠΑ. Ώθηση στο αμερικανικό χρηματιστήριο έδωσαν τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,77% ή 344 μονάδες στις 44.828, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,83% στις 6.279 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,02% στις 20.601 μονάδες. Οι S&P 500 και Nasdaq έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Travelers (+2,6%) και JP Morgan (+1,8%) ενώ την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Merck & Co (-1,7%) και 3M Co (-0,6%).

Νωρίτερα, η Nvidia ετοιμαζόταν να γίνει η πιο πολύτιμη εταιρεία στην ιστορία του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Πέμπτη, καθώς η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας κατασκευής τσιπ έφτασε τα 3,92 τρισ. δολάρια

Η μετοχή της εταιρείας με έδρα τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια ενισχύθηκε έως και 2,3% στα 160,8 δολάρια, οδηγώντας την κεφαλαιοποίηση πάνω από το επίπεδο των 3,915 τρισ. δολάρια στο οποίο είχε ανέλθει η χρηματιστηριακή αξία της Apple στις 26 Δεκεμβρίου 2024. Τελικά η μετοχή της Nvidia ολοκλήρωσε την συνεδρίαση με άνοδο 1,3% στα 159,34 δολ.

Στο μεταξύ, η αμερικανική οικονομία δημιούργησε μεγαλύτερο αριθμό θέσεων εργασίας τον Ιούνιο από ότι περίμεναν οι αναλυτές.

Ειδικότερα, οι νέες θέσεις εργασίας διαμορφώθηκαν στις 147.000 από 144.000 τον Μάιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 110.000.

Αντίστοιχα, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 4,1% ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στο 4,3%.

Παράλληλα, το εμβληματικό νομοσχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για τη φορολογία και τις δαπάνες πλησίασε πιο κοντά στην τελική έγκριση από το Κογκρέσο σήμερα Πέμπτη, αφού οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων συμφώνησαν να προωθήσουν τη νομοθεσία.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η εξέγερση λίγων μελών του ίδιου του κόμματος του Τραμπ εμπόδισε την πορεία του νομοσχεδίου για αρκετές ώρες, αλλά η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε τελικά με 219-213 για να οδηγηθεί η νομοθεσία σε τελική ψηφοφορία αργότερα σήμερα.

Επιπλέον, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε περισσότερο από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη, καθώς οι δασμοί Τραμπ επιβάρυναν εκτός από τις εισαγωγές και τις εξαγωγές.

Όπως μεταδίδει η WSJ, το εμπορικό έλλειμμα της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο αυξήθηκε 19% στα 71,5 δισ. δολάρια τον Μάιο από 60,3 δισ. δολάρια τον Απρίλιο.

Παράλληλα, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ακολούθησαν ανοδική τροχιά καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά έξι μονάδες βάσης στο 4,34% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά εννέα μονάδες βάσης στο 3,89%.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent υποχώρησε 0,8% στα 68,57 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημείωσε πτώση 1% στα 66,77 δολάρια. Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,5% στα 3.342 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,4% έναντι του ευρώ, στο 1,1748 δολ.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων