ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Ευρωζώνη: Σε χαμηλό 9μήνου η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Δεκέμβριο

Share:

Οι νέοι περιορισμοί που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της μετάλλαξης Όμικρον περιορίζουν την ανάκαμψη στον κυρίαρχο κλάδο του μπλοκ και των υπηρεσιών, με αποτέλεσμα η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην ευρωζώνη αυτόν τον μήνα να «κατεβάζει ταχύτητα» περισσότερο από το αναμενόμενο.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit έδειξαν ότι ο Δείκτης Υπεύθυνων Προμηθειών (ΡΜΙ) υποχώρησε στις 53,4 μονάδες τον Δεκέμβριο, από 55,4 τον Νοέμβριο. Είναι το πιο χαμηλό σημείο από τον Μάρτιο και χαμηλότερα από την πρόβλεψη για 54,0 μονάδες, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο δείκτης του τομέα υπηρεσιών προσγειώθηκε σε χαμηλό οκτώ μηνών, στις 53,3 μονάδες από 55,9 και έναντι πρόβλεψης για 54,1.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα βρίσκεται υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων δείχνει ανάπτυξη, ενώ χαμηλότερα από αυτό δείχνει συρρίκνωση.

Τα εργοστάσια, που γενικά επηρεάστηκαν λιγότερο από τους περιορισμούς του κορωνοϊού, δέχτηκαν επίσης πλήγμα, με τον ΡΜΙ μεταποίησης να υποχωρεί σε χαμηλό 10 μηνών, στις 58,0 μονάδες από 58,4 τον Νοέμβριο.

Μία θετική ένδειξη ήταν ότι οι πιέσεις των τιμών μειώθηκαν ελαφρώς, αν και παραμένουν υψηλές. Ο δείκτης που αφορά στις τιμές πρώτων υλών υποχώρησε στις 87,0 μονάδες από 88,9.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΤτΕ: Πόσο αυξήθηκαν τα υπό διαχείριση δάνεια

Next Article

Η ζήτηση ανεβάζει τις τιμές πετρελαίου

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Το αμερικανικό αργό κερδίζει 1,1% και φτάνει στα $71,70 ανά…