Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με μικτά πρόσημα – Άλμα άνω του 5% για την Orsted

financialreport.gr


Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τις συναλλαγές της Τρίτης, καθώς η προσοχή των επενδυτών ήταν στραμμένη, όχι μόνο στις ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις στο Ιράν, αλλά και στη κλιμάκωση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση Τραμπ και τον πρόεδρο της Fed, Τζερόμ Πάουελ με την έναρξη ποινικής έρευνας εις βάρος του. Παράλληλα εξέτασαν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,15% στις 610,06 μονάδες, με τους μεγαλύτερους κλάδους να ολοκληρώνουν σε μικτό έδαφος. Ο Euro Stoxx 50 σημείωσε άνοδο 0,24% στις 6.030 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη κέρδισε 0,02% στις 25.411 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,14% στις 8.347 μονάδες ενώ ο βρετανικός FTSE 100 απώλεσε 0,03% στις 10.137 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε στο -0,46% στις 45.655 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 υποχώρησε 0,01% στις 17.672 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της δανικής εταιρείας ανάπτυξης υπεράκτιας αιολικής ενέργειας Orsted ενισχύθηκε 5,3%, μετά την είδηση πως Αμερικανός δικαστής αποφάσισε ότι μπορεί να συνεχίσει τις εργασίες σε ένα έργο 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανέστειλε η κυβέρνηση Τραμπ τον Δεκέμβριο.

Επίσης, η ελβετική τράπεζα UBS έκλεισε με οριακή άνοδο 0,03%, μετά την αναφορά των Financial Times ότι ο διευθύνων σύμβουλός της, Sergio Ermotti, θα παραιτηθεί τον Απρίλιο του 2027.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων