ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης να σταματήσει το πλιάτσικο στο Ταμείο Ανάκαμψης

Share:

«Ο κ. Μητσοτάκης να σταματήσει τώρα την επιχείρηση πλιάτσικου στα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία χρεώνεται το ελληνικό δημόσιο και οι Έλληνες φορολογούμενοι» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ενστάσεις από την Κομισιόν

Ο Νάσος Ηλιόπουλος επικαλείται δημοσίευμα του ιστότοπου EurActiv «για τις ενστάσεις της Κομισιόν στο ελληνικό Ταμείο Ανάκαμψης» και σημειώνει ότι «επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ».

Επισημαίνεται ότι το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι «το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης είναι το μόνο σχέδιο που θα αλλάξει ελαφρώς ενόψει της Τρίτης», που συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ και προσθέτει ότι αρκετά κράτη μέλη, με προεξάρχουσα τη Γερμανία, έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα επιλέγει τις εταιρείες και τι σχεδιάζει να κάνει η Αθήνα για να αποφύγει τον εκτοπισμό των ιδιωτών επενδυτών.

Χρήματα μόνο στους εκλεκτούς της κυβέρνησης

Αναλυτικά η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου έχει ως εξής:

«Η αποκάλυψη του EurActiv για τις ενστάσεις της Κομισιόν στο ελληνικό Ταμείο Ανάκαμψης επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

»Ο κ. Μητσοτάκης, που σχεδίασε την πρόταση εν κρυπτώ από τα κόμματα και τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, κατηγορείται από κράτη μέλη ότι:

»- αποκλείει το σύνολο της κοινωνίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

»- δίνει χρήματα μόνο σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που έχουν ούτως ή άλλως πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό

»- δεν υπάρχει διαφάνεια στον τρόπο χρηματοδότησης, αφού τα χαμηλότοκα δάνεια θα δίνονται με τα αποκλειστικά κριτήρια των τραπεζών, και διαβλέπουν κίνδυνο τα χρήματα να πάνε σε «εκλεκτούς» της κυβέρνησης.

»Ο κ. Μητσοτάκης να σταματήσει τώρα την επιχείρηση πλιάτσικου στα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία χρεώνεται το ελληνικό δημόσιο και οι Έλληνες φορολογούμενοι.

»Μετά το ρεκόρ ύφεσης που έφερε ο κ. Μητσοτάκης, αυτά τα κονδύλια αποτελούν την μεγάλη και τελευταία ευκαιρία της χώρας για άμβλυνση ανισοτήτων, βιώσιμη ανάπτυξη, παραγωγική και περιφερειακή ανασυγκρότηση της πραγματικής οικονομίας».

 Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Profile: Διανομή καθαρού μερίσματος 0,047651 ευρώ ανά μετοχή

Next Article

Χρηματιστήριο: Συντονισμένη ανοδική αντίδραση στα χαμηλά

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Αντίθετα με τη συνεδρίαση της Πέμπτης, στην πλειονότητα των τραπεζικών,…