Θετικό κλείσιμο για τα ασιατικά χρηματιστήρια παρά τις αργίες
Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν οι ασιατικές αγορές την Παρασκευή, με πολλά χρηματιστήρια της περιοχής να παραμένουν κλειστά λόγω της αργίας της Boxing Day.
Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 0,47%, με τις μετοχές τεχνολογίας να πρωταγωνιστούν, ενώ ο Topix κατέγραψε άνοδο 0,27%. Μεταξύ των κορυφαίων μετοχών ξεχώρισαν η τεχνολογική SoftBank, που σημείωσε άνοδο 2,86, διακόπτοντας τριήμερο σερί απωλειών, ο προμηθευτής εξοπλισμού δοκιμών ημιαγωγών Advantest με άνοδο 2,65% και ο κατασκευαστής εξοπλισμού τσιπ Lasertec με άνοδο 1,57%.
Στο μέτωπο των τιμών, οι βασικές τιμές καταναλωτή στο Τόκιο αυξήθηκαν κατά 2,3% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή (core CPI), που εξαιρεί το ευμετάβλητο κόστος των νωπών τροφίμων, παραμένει πάνω από τον στόχο 2% της Τράπεζας της Ιαπωνίας, ενισχύοντας τα επιχειρήματα υπέρ περαιτέρω αυξήσεων επιτοκίων. Η τελευταία μέτρηση υπολείπεται της αύξησης 2,5% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι και του 2,8% του Νοεμβρίου.
Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi ενισχύθηκε 0,53%, ενώ ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,42%. Η Samsung Electronics κατέγραψε «άλμα» έως 5%, ανακτώντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης.
Στην Κίνα, ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής αγοράς ξεκίνησε τη συνεδρίαση με πτώση 0,15%.
Στην Ινδία, ο Nifty 50 υποχώρησε 0,12% και ο BSE Sensex 0,13%.
Οι αγορές στην Αυστραλία και το Χονγκ Κονγκ παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




