Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην ΕΚΤ
Κέρδη στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις συνεδριάσεις των Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας.
Η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να ανεβάσει τις προβλέψεις για ανάπτυξη τον Δεκέμβριο και αντίστοιχα ο επικεφαλής της BoA αναμένεται να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων.
Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,82% στις 582 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 1,06% στις 9.751 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,3% στις 24.259 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,7% στις 8.124 μονάδες.
Επιπλέον, οι μετοχές της αμυντικής βιομηχανίας Rheinmetall και Renk κατέγραφαν απώλειες άνω του 3%.
Στο μεταξύ, η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,8% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάιο, από 0,2% τον προηγούμενο μήνα και σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες της αγοράς.
Μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης, η παραγωγή αυξήθηκε στη Γερμανία (+1,4%), την Ιρλανδία (+4,0%), την Ισπανία (+0,9%), την Ολλανδία (+0,3%) και τη Γαλλία (+0,2%), ενώ μειώθηκε στην Ιταλία (-1,0%), το Βέλγιο (-3,4%) και τη Σουηδία (-6,5%).
Στις αγορές εμπορευμάτων, το πετρέλαιο Brent υποχωρεί 1,1% στα 60,44 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI κινείται χαμηλότερα 1,3% στα 56,70 δολάρια. Στον αντίποδα, η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,2% στα 4.334 δολ./oz.
Επιπλέον, το ευρώ ενισχύεται 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,1761 δολ.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




