ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Κλειστές όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης λόγω της κυβερνοεπίθεσης

Share:

Κλειστές θα παραμείνουν μέχρι νεωτέρας όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης λόγω της κυβερνοεπίθεσης που εξαπέλυσαν χάκερ. Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος για την καταγραφή και τη συλλογή στοιχείων έπειτα από μήνυση που κατέθεσε η δημοτική Αρχή.

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ Πρακτορείο 104,9 FΜ, έπειτα από σύσταση των κρατικών Αρχών ο Δήμος Θεσσαλονίκης «κλείδωσε» όλες τις υπηρεσίες και όλες τις διαδικτυακές εφαρμογές, «ώστε να γίνει σωστή έρευνα και να μη κινδυνέψουμε να δεχτούμε νέα επίθεση».

Σύμφωνα με τον κ.Αβαρλή, όλα ξεκίνησαν όταν διαπιστώθηκε πως εγκαταστάθηκε κακόβουλο λογισμικό, ένας ιός τύπου ransomware, ενώ οι χάκερ ζήτησαν λύτρα για να ξεκλειδώσουν τα αρχεία. Τόσο το δημοτολόγιο όσο και το ληξιαρχείο του δήμου λειτουργούσαν κανονικά έως χθες το μεσημέρι, ωστόσο αποφασίστηκε ότι έπρεπε να διακοπεί κάθε ηλεκτρονική επικοινωνία, ακόμη και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

«Η εταιρεία που υποστηρίζει πληροφοριακά τον δήμο δημιουργεί ένα καινούργιο περιβάλλον, εκεί όπου θα “ρίξουμε” και τα αρχεία που δεν κλειδώθηκαν και τα back-up που έχουμε στη διάθεσή μας, και στη συνέχεια θα δούμε τι λειτουργεί και τι δεν λειτουργεί. Όμως, εάν δεν μας διαβεβαιώσουν οι αρμόδιες Αρχές ότι είναι καθαρό το τοπίο, δεν προχωράμε σε καμία κίνηση. Θέλουμε να είμαστε πλήρως διασφαλισμένοι ότι θα λειτουργήσουν όλα σωστά» συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος.

Ο κ. Αβαρλής διευκρίνισε πάντως ότι όλα τα αρχεία του δήμου είναι διασφαλισμένα, ενώ οι υπηρεσίες εξακολουθούν και κρατούν, παρά τις ψηφιακές συναλλαγές του κοινού, αντίγραφα σε χαρτί.

Σημειώνεται πως τα ΚΕΠ του Δήμου Θεσσαλονίκης λειτουργούν κανονικά για την εξυπηρέτηση των δημοτών.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Φωκίων Καραβίας: «Είμαστε στο ξεκίνημα μίας καλής περιόδου πέντε ετών ανάπτυξης»

Next Article

Χρηματιστήριο: Προσπάθεια να γυρίσει θετικό το εβδομαδιαίο πρόσημο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Με τζίρο-ψίχουλα, οι αγοραστές πασχίζουν να κρατήσουν την αγορά σε…