Μεταναστευτικό: 165 μετανάστες έφτασαν το τελευταίο 24ωρο – FinanceNews.gr

Μεταναστευτικό: 165 μετανάστες έφτασαν το τελευταίο 24ωρο - FinanceNews.gr


Μεταναστευτικό: Τρεις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στο Αιγαίο και το Ιόνιο – 165 άτομα περισυνελέγησαν

Το τελευταίο 24ωρο, το Λιμενικό Σώμα και το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) πραγματοποίησαν τρεις επιχειρήσεις διάσωσης, διασώζοντας συνολικά 165 αλλοδαπούς που επέβαιναν σε λέμβους σε θαλάσσιες περιοχές νότια της Γαύδου και νότια της Καλαμάτας.

Στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου, οι αρχές εντόπισαν και διέσωσαν σε δύο διαδοχικά περιστατικά 58 και 68 άτομα. Στην πρώτη περίπτωση, οι μετανάστες περισυνελέγησαν από δεξαμενόπλοιο με σημαία Μάλτας και μεταφέρθηκαν με τη συνδρομή πλωτού του Λιμενικού στο λιμάνι της Γαύδου. Στη δεύτερη περίπτωση, η διάσωση έγινε με τη συμμετοχή σκάφους του Λιμενικού και μέσου της δύναμης Frontex.

Επιπλέον, χθες το βράδυ, περίπου 39 άτομα εντοπίστηκαν 58 ναυτικά μίλια νότια της Καλαμάτας. Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, με τη συνδρομή πλωτού του Λιμενικού, και οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Οι επιχειρήσεις αυτές εντάσσονται στις συνεχιζόμενες προσπάθειες διάσωσης μεταναστών στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα, με έμφαση στην ασφάλεια των επιβατών και τον συντονισμό μεταξύ ελληνικών και ευρωπαϊκών αρχών.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων