Μητσοτάκης στο “The Greek AI Accelerator”: Στήριξη της καινοτομίας και των ελληνικών startups – Financial Report
Στην παρουσίαση του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και του προγράμματος «The Greek AI Accelerator» που διοργάνωσε η Endeavor Greece, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας τη σπουδαιότητα της μετατροπής των ιδεών σε πράξη, επιβραβεύοντας νέους επιχειρηματίες που αξιοποιούν προχωρημένα μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης για την ανάπτυξη ελληνικών εταιρειών.
Στην εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών ο πρωθυπουργός συζήτησε με νέους επιχειρηματίες και τόνισε τη δύναμη της καινοτομίας και της υπεύθυνης Τεχνητής Νοημοσύνης.
Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης την ανάγκη εκπαίδευσης της νέας γενιάς, απλοποίησης της γραφειοκρατίας και υπεύθυνης χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης, ώστε αυτή να λειτουργεί ως εργαλείο που ενισχύει τον άνθρωπο και όχι που τον υποκαθιστά.
«Από το 2019 στηρίζουμε την προσπάθεια να αναπτυχθεί το μοντέλο, ώστε να μπορούμε να κινητοποιήσουμε περισσότερα κεφάλαια που θα κατευθυνθούν σε ελληνικά start-ups, με μεγαλύτερη πρόσβαση σε υποδομές και ένα σαφές κανονιστικό πλαίσιο που θα καθορίζει με σαφήνεια τι επιτρέπεται και τι όχι», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «στόχος είναι να εκμεταλλευτούμε πλήρως την ενιαία αγορά, προωθώντας πρωτοβουλίες και συμμετοχή σε διαγωνισμούς και σε άλλες χώρες.
Χαίρομαι και συγκινούμαι όταν βλέπω τον δυναμισμό αυτού του οικοσυστήματος, έχουμε τα κεφάλαια και τους φορείς που μπορούν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό πλαίσιο ανάπτυξης».
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ακόμα η εκπαίδευση της νέας γενιάς στη διαχείριση του χρήματος μπορεί να έχει και θετικό αντίκτυπο αναφέροντας ως παράδειγμα ότι ελάχιστοι νέοι γνωρίζουν τις επιπτώσεις που έχει η πρακτική κάποιων εργοδοτών τους να πληρώνονται «μαύρα».
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ευρώπη δυστυχώς υπολείπεται των ΗΠΑ και της Κίνας στην ανταγωνιστικότητα. «Προκειμένου να γεφυρωθεί το κενό πρέπει η ΕΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να απλοποιηθεί το υπερ-γραφειοκρατικό πλαίσιο» σημείωσε προσθέτοντας ότι απαιτείται «ριζική απλοποίηση της γραφειοκρατίας.
Καταλήγοντας τόνισε ότι η η υπεύθυνη χρήση η Τεχνητικής Νοημοσύνης «πρέπει να είναι εργαλείο που δεν θα υποκαστήσει τον άνθρωπο αλλά θα τον βοηθήσει».
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.



