Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Στους δείκτες του Stoxx Metlen, Viohalco και Τράπεζα Κύπρου



Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών επικεντρωμένη στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις του κυρίως στις τιμές της ενέργειας.

Στο μεταξύ, η αβεβαιότητα για το παγκόσμιο εμπόριο συντηρείται καθώς η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Letitia James και οι κορυφαίοι εισαγγελείς 23 πολιτειών έκαναν μήνυση για μια ακόμα φορά προκειμένου να μπλοκάρουν το καθεστώς παγκόσμιων δασμών του Ντόναλντ Τραμπ. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την απόφαση του Αμερικανικού Δικαστηρίου Διεθνούς Εμπορίου ότι οι εταιρείες μπορούν να λάβουν επιστροφή δασμών από τους δασμούς του Τραμπ που καταρρίφθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται οριακά υψηλότερα, ο Nikkei κινείται μεταξύ «πράσινου» και «κόκκινου» γύρω στις 55.255 μονάδες, ο Hang Sent σημειώνει κέρδη 1,85% στις 25.789 μονάδες και ο Shanghai Composite 0,25% στις 4.118 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο Kospi υποχωρεί 1,29% στις 5.511 μονάδες, ο ASX 1,08% στις 8.843 μονάδες και ο Nifty 0,57% στις 24.621 μονάδες.

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο, με το Brent να σημειώνει απώλειες 1,24% στα 84,35 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό 1,43% στα 79,85 δολάρια. Ο χρυσός σημειώνει άνοδο 1,17% στα 5.138,30 δολάρια η ουγκιά.

Θετικό ξεκίνημα στη Wall Street προοιωνίζονται τα futures του Dow Jones, που ενισχύονται κατά 112 μονάδες.



Source link

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων