Οι ΗΠΑ έχουν δανείσει 26,03 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από τα στατηγικά αποθέματα σε 9 πετρελαϊκές εταιρείες

Οι ΗΠΑ έχουν δανείσει 26,03 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από τα στατηγικά αποθέματα σε 9 πετρελαϊκές εταιρείες


Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δάνεισε 26,03 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου από το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου (SPR) σε εννέα πετρελαϊκές εταιρείες, στην τρίτη κατανομή στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης Τραμπ να περιορίσει τις τιμές καυσίμων που έχουν αυξηθεί μετά τον πόλεμο ΗΠΑ–Ισραήλ με το Ιράν.

Η κυβέρνηση Τραμπ συμφώνησε τον Μάρτιο να απελευθερώσει 172 εκατομμύρια βαρέλια από το SPR, σε συντονισμένη κίνηση με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA), για τη διάθεση συνολικά 400 εκατομμυρίων βαρελιών, με στόχο τον έλεγχο των τιμών καυσίμων που εκτοξεύθηκαν λόγω του πολέμου.

Οι ΗΠΑ έχουν μέχρι στιγμής προσφέρει 126 εκατομμύρια βαρέλια σε τρεις δόσεις με τη μορφή δανείων από το SPR, με τις ενεργειακές εταιρείες να υποχρεούνται να επιστρέψουν το αργό πετρέλαιο μαζί με επιπλέον ποσότητα ως “τόκο, σύμφωνα με το Reuters. Οι εταιρείες έχουν συνάψει συμφωνίες για δανεισμό σχεδόν 80 εκατομμυρίων βαρελιών, δηλαδή πάνω από το 63% της ποσότητας που προσέφερε η κυβέρνηση.

Μεταξύ των εταιρειών που έλαβαν δάνεια από το SPR στην τρίτη κατανομή περιλαμβάνονται οι BP Products North America, ExxonMobil Oil Corp και Marathon Petroleum, σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων