ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Πειραιώς – Euronet: Πράσινο φως από την Επ.Ανταγωνισμού στο deal των 300 εκατ. ευρώ

Share:

Το πράσινο φως στην εξαγορά του κλάδου αποδοχής καρτών πληρωμών της Πειραιώς από την Euronet Worldwide άναψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, προλειαίνοντας το έδαφος για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Σύμφωνα με την απόφαση, το εν λόγω deal δεν επηρεάζει τους όρους και τις συνθήκες της αγοράς παροχής υπηρεσιών αποδοχής καρτών, την αγορά παροχής υπηρεσιών τερματικών μηχανημάτων POS ή την αγορά παροχής υπηρεσιών επεξεργασίας δεδομένων τραπεζικών καρτών.

Υπενθυμίζεται ότι η πώληση του δικτύου POS της Πειραιώς είχε κλείσει στην τιμή των 300 εκατ. ευρώ και αφορούσε 205.000 τερματικά σε 170.000 εμπόρους (μερίδιο αγοράς περίπου 20%), καθώς και το κανάλι online/mobile ψηφιακών πληρωμών (μερίδιο αγοράς περίπου 40%).

Το deal είχε επέλθει στο πλαίσιο των δράσεων της τράπεζας για την εξασφάλιση πρόσθετων κεφαλαίων, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, με στόχο τον εξορθολογισμό και τον μετασχηματισμό του τραπεζικού Ομίλου.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού την 13/7/2021, ενέκρινε ομόφωνα, με την υπ’ αριθ. 739/2021 απόφασή της, κατ’ άρθρο 8 παράγραφο 3 του ν. 3959/2011, την από 15.4.2021 γνωστοποίηση  συγκέντρωσης, η οποία αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί του κλάδου αποδοχής καρτών πληρωμών της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε. από την εταιρία με την επωνυμία «EFT SERVICES HOLDING B.V.»του ομίλου EuronetWorldwide.

Με την ως άνω απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, η οποία αφορά την αγορά παροχής υπηρεσιών αποδοχής καρτών (Card ή Merchant Acquiring), την αγορά παροχής και διαχείρισης των τερματικών μηχανημάτων POS (POS Provision and Management), και την αγορά παροχής υπηρεσιών επεξεργασίας των, σχετικών με την αποδοχή τραπεζικών καρτών, δεδομένων (CardAcquiringProcessing), παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Πράσινο φως στο deal Πειραιώς – Euronet

Next Article

Χρηματιστήριο: Προβάδισμα για πωλητές με «μοχλό» την Alpha

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Κάτω από τις 870 ο Γενικός Δείκτης, με το πτωτικό…