Ρέει η μπύρα στην Ευρώπη: Ανοδος στην παραγωγή με άλμα για τις alcohol-free

Ρέει η μπύρα στην Ευρώπη: Ανοδος στην παραγωγή με άλμα για τις alcohol-free


Το 2024, οι χώρες της ΕΕ παρήγαγαν 32,7 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας με περιεκτικότητα σε αλκοόλ άνω του 0,5 % και 2 δισ. λίτρα μπύρας με περιεκτικότητα σε αλκοόλ κάτω του 0,5 % ή χωρίς καθόλου αλκοόλ, συνολικά 34,7 δισ. λίτρα.

Σύμφωνα με τη Eurostat, σε σύγκριση με το 2023, η παραγωγή μπύρας με περιεκτικότητα σε αλκοόλ άνω του 0,5 % στην ΕΕ αυξήθηκε ελαφρώς κατά 0,6 % (+0,2 δισ. λίτρα), ενώ η παραγωγή μπύρας με περιεκτικότητα σε αλκοόλ κάτω του 0,5 % αυξήθηκε κατά 11,1 % (+0,2 δισ. λίτρα).

Ο κατάλογος των κορυφαίων παραγωγών της ΕΕ παρέμεινε αμετάβλητος το 2024.

Η Γερμανία συνέχισε να κατέχει την πρώτη θέση ως η μεγαλύτερη παραγωγός μπύρας με περιεκτικότητα σε αλκοόλ άνω του 0,5%, με 7,2 δισεκατομμύρια λίτρα (22,2% της συνολικής παραγωγής της ΕΕ), όπως και το 2023.

Την Γερμανία ακολουθούσαν σε απόσταση η Ισπανία, με 4,0 δισεκατομμύρια λίτρα (12,3% της συνολικής παραγωγής της ΕΕ) και η Πολωνία, με 3,4 δισεκατομμύρια λίτρα (10,6%). Οι Κάτω Χώρες, με 2,2 δισεκατομμύρια λίτρα (6,8%), και το Βέλγιο, με 2,1 δισεκατομμύρια λίτρα (6,3%), συγκαταλέγονταν επίσης στους 5 κορυφαίους παραγωγούς.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων