Ρεκόρ σε σκάνδαλα και παραιτήσεις – Σε 6 χρόνια θητείας πάνω από 23 καρατομήσεις γαλάζιων υπουργών – βουλευτών

Ρεκόρ σε σκάνδαλα και παραιτήσεις – Σε 6 χρόνια θητείας πάνω από 23 καρατομήσεις γαλάζιων υπουργών – βουλευτών

Μιλάμε για 6 χρόνια σκανδάλων και πάνω από 23 παραιτήσεις υπουργών και βουλευτών, μεσοσταθμικά κάθε χρόνο έχουμε 3-4 καρατομήσεις για τη κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη

Mία σοβαρή ιστορική αναδρομή των θητειών της ΝΔ δείχνει ότι πάνω από 20 στελέχη, υπουργοί και βουλευτές έχουν παραιτηθεί από κυβερνητικές και κοινοβουλευτικές θέσεις.
Η ΝΔ κατέχει πλέον τα σκήπτρα στα μεγάλα σκάνδαλα και στον αριθμό των παραιτήσεων και αυτό δείχνει μία εικόνα προς την κοινωνία διόλου ικανοποιητική και κολακευτική για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που «κρύβεται» πίσω από αυτές τις παραιτήσεις.
Καταρχάς είχαμε το σκάνδαλο των υποκλοπών όπου παραιτήθηκε ο επικεφαλής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων.

Η περίπτωση Γρ. Δημητριάδη και Πάτση


Στο πλαίσιο του να μην κάνει ζημιά στο Μαξίμου και παρόλο που δεν αποδείχθηκε κάτι για την εμπλοκή του είχε παραιτηθεί και ο Γρ. Δημητριάδης ανιψιός του Πρωθυπουργού.
Όμως, τα όσα ακολούθησαν ήταν πραγματικά καταιγιστικά.

Παραιτήθηκαν οι βουλευτές Πάτσης και Χειμάρας με τον δεύτερο να έχει πιαστεί να κάνει business με το Δημόσιο μέσω μιας επιχείρησης που είχε με γραφική ύλη όπου έπαιρνε έργα από την τοπική αυτοδιοίκηση και το δημόσιο τομέα.

Καρατόμηση Μπρατάκου


Αργότερα παραιτήθηκαν ή μάλλον καρατομήθηκαν ο Γιάννης Μπρατάκος, πρώην υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και ο Σταύρος Παπασταύρου πρώην υπουργός Επικρατείας, όντως στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργοί πήγαν και συναντήθηκαν με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη για να προσπαθήσουν να τα βρει το Μαξίμου με τον επιχειρηματία.
Πιο μετά, ένας ακόμα στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού καρατομείται, ο Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος χειροδίκησε σε υπάλληλο του αεροδρομίου.

Ο Αυγενάκης από νωρίς…

Όμως, ήδη ο Αυγενάκης βρισκόταν στο μάτι του κυκλώνα, είχαν ακουστεί πολλά για το θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ γι’ αυτό και αργότερα δεν πήρε κανένα υπουργείο. Μετά είχαμε παραίτηση από το υπουργείο Ναυτιλίας και γενικά από την πολιτική του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Η αφορμή δόθηκε όταν υπάλληλοι ναυτιλιακής εταιρείας έριξαν στην θάλασσα τον Αντώνη Καριώτη, το Λιμενικό ήταν απών και χρεώθηκε την πολιτική ευθύνη ο Βαρβιτσιώτης.

Όμως και στην ευρωβουλή, η γαλάζια ευρωομάδα δεν ήταν φρόνιμη.


Η Μαρία Σπυράκη
βγήκε εκτός των ψηφοδελτίων της ΝΔ επειδή κατηγορήθηκε για κακοδιαχείριση της αποζημίωσης που λάμβανε ως ευρωβουλευτής.
Η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, εκδιώχθηκε από τις λίστες της ΝΔ για την ευρωβουλή μετά το σκάνδαλο με την διαρροή των προσωπικών δεδομένων των ομογενών τα οποία πήρε παράνομα από τον Νίκο Θεοδωρακόπουλο, γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ ενώ για την υπόθεση παραιτήθηκε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης.
Και από το υπουργείο Εσωτερικών, πάμε στο Μετανάστευσης όπου παραιτήθηκε ο Ιωάννης Σφυράκης, στενός σύμβουλος του Νότη Μηταράκη καθώς το όνομά του ενεπλάκη σε υπόθεση χρηματισμού το 2020, όταν υπηρετούσε στο υπουργείο Εργασίας.
Ο δε Μηταράκης καρατομήθηκε όταν πήγε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διότι την περίοδο των μεγάλων πυρκαγιών παραθέριζε στην Χίο σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Είχαμε μετά τα Τέμπη, όπου παραιτήθηκε ο Κώστας Καραμανλής, αργότερα ο Χρήστος Τριαντόπουλος οι οποίοι ερευνώνται από τον ειδικό ανακριτή για τις ευθύνες τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Παραιτήθηκε και ο Βασίλης Παπαγεωργίου, γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Μπουκώρος, Σταμενίτης για το μεγάλο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Είχαμε μετά σε ανασχηματισμό, την γκάφα με τον Αρίστο Δοξιάδη ο οποίος παραιτήθηκε 2 μέρες αφότου ορκίστηκε επειδή βρέθηκε να είναι εκπρόσωπος εταιρίας που είχε κατηγορηθεί για καρτέλ και είχε φάει πρόστιμο μεγάλο. Μετά φυσικά είχαμε τις παραιτήσεις Βορίδη, Χατζηβασιλείου, Μπουκώρου, Σταμενίτη για το μεγάλο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ενώ την γλίτωσαν οι Κεφαλογιάννης –Κέλλας που ακούγονται τα ονόματά τους για ρουσφέτια αλλά όχι οι ίδιοι. Τέλος, παραιτήθηκε και ο Ανδρέα Καρασαρίνης γραμματέας Αγροτών της ΝΔ.
Συμπερασματικά, μιλάμε για 6 χρόνια σκανδάλων και πάνω από 23 παραιτήσεις υπουργών και βουλευτών, μεσοσταθμικά κάθε χρόνο έχουμε 3-4 καρατομήσεις για τη κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.
Είναι ρεκόρ και στα σκάνδαλα και στις παραιτήσεις.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr



Source link

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων