Ρωσία για προληπτικές επιθέσεις ΝΑΤΟ: Στόχος οι ειρηνευτικές συνομιλίες για Ουκρανία
Η στρατιωτική συμμαχία εξετάζει το ενδεχόμενο προληπτικών πληγμάτων ως απάντηση στις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας. είπε ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Giuseppe Cavo Dragone
Η δήλωση του ΝΑΤΟ περί «προληπτικών πληγμάτων» κατά της Ρωσίας αποτελεί μια στοχευμένη προσπάθεια να υπονομευτούν οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία υπογράμμισε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Βλέπουμε σε αυτήν μια σκόπιμη προσπάθεια να υπονομευτούν οι προσπάθειες για έξοδο από την ουκρανική κρίση (…)
Το ΝΑΤΟ εδώ και καιρό δεν κρύβει τους πραγματικούς του στόχους και τις προθέσεις του» επισήμανε η Zakharova, τονίζοντας ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία έχει «το θράσος» να κατηγορεί τη Ρωσία για δήθεν «πολεμική ρητορική» και για κλιμάκωση της κατάστασης, χωρίς να παρουσιάζει αποδείξεις.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Giuseppe Cavo Dragone, δήλωσε ότι η στρατιωτική συμμαχία εξετάζει το ενδεχόμενο προληπτικών πληγμάτων ως απάντηση στις υποτιθέμενες επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας.
Όπως είπε, πρώτος θα προχωρήσει σε ένα τέτοιο βήμα εκείνος που θα «αισθανθεί μια πραγματική απειλή από την αντίθετη πλευρά».
www.bankingnews.gr
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




