Σαμαράς: Ο Μητσοτάκης δημιούργησε πολιτική αναρχία
Ο Αντώνης Σαμαράς επανέρχεται στην πολιτική σκηνή με μια συνέντευξη γεμάτη αιχμές και καυστικά σχόλια για την κυβέρνηση. O πρώην πρωθυπουργός περιγράφει την κατάσταση στη χώρα ως «ομίχλη και ματαιότητα» και θέτει ένα σαφές δίλημμα: «Μητσοτάκης ή χάος; Ο Μητσοτάκης είναι το χάος».
Από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια μέχρι την αποκοπή της κυβέρνησης από την κοινωνία, ο κ. Σαμαράς δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο, προειδοποιώντας ότι η χώρα χρειάζεται επειγόντως μια νέα αρχή.
Αρχικά, ο πρώην πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους συμπολίτες του για τη συμπαράσταση που έλαβε μετά την απώλεια της συζύγου του, Λένας, σημειώνοντας πως «η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα αρχή». Στη συνέχεια, περιέγραψε την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα ως «ομίχλη και αίσθηση ματαιότητας», με βασικά προβλήματα την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και το στεγαστικό ζήτημα, ενώ επέκρινε δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, που χαρακτήρισε θρασύτατες.
Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως «πέθανε η λαϊκή ψυχή της παράταξης» και ότι η σημερινή κυβέρνηση εμφανίζεται αποκομμένη από την κοινωνία. Αναφέρθηκε σε προβλήματα όπως οι αυξημένες τιμές ρεύματος, η αγροτική κρίση, η συμφωνία Mercosur, η κατάσταση στην κτηνοτροφία και ο ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και στη διαχείριση χρημάτων από το τραπεζικό σύστημα. «Μερικά πήγαν στη σωστή κατεύθυνση. Αλλά τελικά τα πολλά τα γεύτηκαν οι λίγοι», τόνισε.
Σκληρή ήταν η κριτική του για τις κυβερνητικές υποσχέσεις και την ασυνέπεια λόγων και πράξεων: «Μετά από 7 χρόνια, τα ίδια και τα ίδια. Λόγια, λόγια και λόγια. Συνεχώς δικαιολογίες. Καμία σοβαρότητα, μόνο υποσχέσεις». Αναφέρθηκε επίσης στο πρωτοφανές κλείσιμο του εθνικού εναέριου χώρου και στο «ρεκόρ κυβερνητικού αυτοθαυμασμού» που χαρακτήρισε τις συνεχείς δηλώσεις για ένα δήθεν επιτελικό κράτος.
Σχετικά με το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε: «Ποιο χάος λοιπόν; Το χάος είναι ο κ. Μητσοτάκης! Δημιούργησε σκόπιμα συνθήκες πολιτικής αναρχίας, προκαλεί αστάθεια και μιλάει για σταθερότητα». Κατήγγειλε επίσης ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην αποχή των πολιτών από τις εκλογές, ελπίζοντας σε «πλασματικό ποσοστό» που θα διευκολύνει τα προσωπικά σχέδια του πρωθυπουργού.
Σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο πρώην πρωθυπουργός συμφώνησε με τις δηλώσεις του Κώστα Καραμανλή και εξέφρασε ανησυχία για τη στάση του κ. Μητσοτάκη απέναντι στην Τουρκία, την αυξανόμενη αναθεωρητική της πολιτική και τις επ’ αόριστον Navtex. Επεσήμανε την «διπλωματική στατικότητα» της κυβέρνησης και χαρακτήρισε μεγάλο λάθος το ταξίδι Μητσοτάκη υπό αυτές τις συνθήκες.
Απαντώντας σε ερώτηση για τη Μαρία Καρυστιανού, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «αυτό που μας ενώνει είναι ο πόνος της απώλειας», επισημαίνοντας ότι πρόκειται για προσωπική υπόθεση και όχι για πολιτική συνεργασία.
Κλείνοντας, ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα αρχή και ότι αυτή «απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας». «Η κοινωνία πρέπει να είναι αποφασισμένη, να το θέλει. Να το δείξει», τόνισε, προσθέτοντας πως η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει με τη λογική «όλοι εναντίον όλων»
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




