ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Συνέχιση της ανόδου επιχειρεί το Χρηματιστήριο

Share:

Προσπάθεια να συνεχίσει τη χθεσινή έντονη αντίδραση κάνει σήμερα το Xρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως δεν μπορεί να περιορίσει τόσο τη νευρικότητα όσο και τις κινήσεις ενθυλάκωσης κερδών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,75% στις 724,84 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,1 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,72% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.920,14 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,98% στις 741,53 μονάδες.

...

Σε πολύ πιο περιορισμένο εύρος αρκετοί τίτλοι στο ταμπλό προσπαθούν να κινηθούν ανοδικά, ενώ δεν λείπουν και οι πιέσεις σε επιλεγμένους από κινήσεις ενθυλάκωσης κερδών. Βέβαια, οι αγοραστές δείχνουν να έχουν προς στιγμήν το πάνω χέρι στις συναλλαγές, αν και οι κινήσεις τους είναι προσεκτικές και επιλεκτικές.

Σύμφωνα με τον Ν. Καυκά της Merit, το ελάχιστο επίπεδο διόρθωσης των 700 μονάδων, εκπληρώθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση και ο ΓΔΧΑ αντέδρασε άμεσα θετικά, προσεγγίζοντας μάλιστα το πρώτο σημείο αντίστασης των 720 μονάδων. Βραχυπρόθεσμα η προσέγγιση των 750 μονάδων είναι πιθανή, αλλά επιμένουμε στη στρατηγική του «stock picking» βασισμένο στα θεμελιώδη στοιχεία των εισηγμένων. Η αποκλιμάκωση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου κάτω από το 3,8% θα ήταν ένα θετικό σήμα για την αγορά μετοχών, καταλήγει ο κ. Καυκάς.

capital

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Γιατί αργεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης

Next Article

Το Βερολίνο εισηγείται αλλαγή πλεύσης στις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Διαβάστε όλο το Άρθρο… Διαβάστε όλο το Άρθρο...