Σύλληψη του γιου της Ελένης Παπαδοπούλου – Στα δικαστήρια της Ευελπίδων

financialreport.gr


Τους τελευταίους μήνες, ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου, της 87χρονης χήρας του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπαδόπουλου, φέρεται να παρουσίαζε αντικρουόμενες εκδοχές για τον θάνατο της μητέρας του, άλλοτε κάνοντας λόγο για ατύχημα από τσιγάρο, άλλοτε αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτοκτονίας και άλλοτε υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση είχε κλείσει. Σύμφωνα με τα πορίσματα της αστυνομικής έρευνας, η γυναίκα δολοφονήθηκε, με τις Αρχές να προχωρούν στη σύλληψή του.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο γιος της Ελένη Παπαδοπούλου, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία της τον Ιανουάριο του 2022 στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές εκτιμούν ότι ο κατηγορούμενος φέρεται αρχικά να χορήγησε στη μητέρα του υπνωτικά χάπια, προκαλώντας τον θάνατό της, και στη συνέχεια να προκάλεσε πυρκαγιά στο διαμέρισμα με σκοπό να εξαφανίσει τα ίχνη και να εμφανίσει το περιστατικό ως ατύχημα. Η Ελένη Παπαδοπούλου ήταν χήρα του γνωστού πλαστικού χειρουργού και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Παπαδόπουλος.

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης φέρονται να έπαιξαν οι αντιφάσεις στις καταθέσεις του συλληφθέντα, ιδίως σε ό,τι αφορά τον χρόνο της τελευταίας επίσκεψής του στο σπίτι και την τελευταία φορά που είδε τη μητέρα του εν ζωή. Παράλληλα, το γεγονός ότι στο διαμέρισμα δεν εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης ενίσχυσε τις υποψίες των αστυνομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε και οικονομικό κίνητρο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με τα χρέη του να ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ.

Σε επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ», η οποία είχε αποκαλύψει πρώτη ότι η υπόθεση επανεξεταζόταν ως προς τις συνθήκες θανάτου της 87χρονης τον Ιανουάριο του 2022, ο ίδιος εμφανιζόταν κατηγορηματικός ότι δεν υπήρχε καμία εκκρεμής έρευνα. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, επιχειρούσε να αποκρύψει τον ρόλο του στην υπόθεση.

Χαρακτηριστική ήταν η στάση του όταν, περίπου έναν μήνα πριν από τη σύλληψή του, δέχθηκε τηλεφώνημα από την εκπομπή με αίτημα συνάντησης. Τότε υποστήριζε ότι η υπόθεση είχε ολοκληρωθεί, αρνούμενος την ύπαρξη οποιασδήποτε νέας έρευνας και κάνοντας λόγο για παρερμηνείες ή ακόμη και φάρσες.

Παράλληλα, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, επέμενε ότι ο θάνατος της μητέρας του οφειλόταν σε ατύχημα από τσιγάρο, επικαλούμενος πορίσματα και εξηγήσεις που, όπως έλεγε, του είχαν δοθεί από τις Αρχές. Αντιδρούσε έντονα σε κάθε υπόνοια εγκληματικής ενέργειας, τονίζοντας ότι το σπίτι ήταν κλειδωμένο και απορρίπτοντας κάθε άλλο σενάριο.

Σε μεταγενέστερες τοποθετήσεις του, ωστόσο, εμφανιζόταν να εξετάζει διαφορετικά ενδεχόμενα, αναφερόμενος στην ύπαρξη φαρμακευτικών ουσιών στον οργανισμό της μητέρας του και αφήνοντας ανοιχτό τόσο το σενάριο της αυτοκτονίας όσο και εκείνο της εγκληματικής ενέργειας. Σε εκείνη τη φάση, δήλωνε ότι σκεφτόταν την κατάθεση μήνυσης κατ’ αγνώστων, κάτι που τελικά δεν προχώρησε, επικαλούμενος τη στάση του δικηγόρου του και την ανάγκη να υπάρξουν περισσότερα στοιχεία.

Λίγο αργότερα, επανερχόταν στη θέση ότι δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω διερεύνησης, αν και αναγνώριζε πως κάθε έρευνα που κρίνεται απαραίτητη από τις Αρχές θα πρέπει να γίνει. Παρά τις αντιφατικές δηλώσεις, υποστήριζε σταθερά ότι δεν πίστευε πως υπήρχε κάποιο μείζον ζήτημα, επικαλούμενος εκτιμήσεις που –κατά τους ισχυρισμούς του– είχε λάβει από την Πυροσβεστική.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων