ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Τέλος η εισφορά αλληλεγγύης από το 2023 – Σχεδιάζεται μπόνους απόδοσης στο δημόσιο

Share:

Στην πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους φορολογούμενους σχεδιάζει να προχωρήσει το 2023 η κυβέρνηση όπως ανέφερε σήμερα κυβερνητικό στέλεχος.

Στόχος, όπως είπε, είναι η εισφορά αλληλεγγύης να καταργηθεί το επόμενο έτος και για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

Η ίδια πηγή προανήγγειλε και την εφαρμογή ενός “ευέλικτου” μπόνους απόδοσης στο δημόσιο η οποία θα εφαρμοστεί πιλοτικά από φέτος. 

Με βάση τον σχεδιασμό που έχει γίνει το μπόνους απόδοσης θα έχει δύο ταχύτητες και θα συνδέεται, όσο αυτό είναι δυνατό, με συγκεκριμένους στόχους απόδοσης όπως συμβαίνει και στον ιδιωτικό τομέα

«Δεν ψάχνουμε τρόπο να δώσουμε ένα ακόμα επίδομα στο Δημόσιο» ανέφερε η πηγή, παραπέμποντας για περισσότερες λεπτομέρειες στην υποβολή προτάσεων και από το υπουργείο Εσωτερικών. Η μεταρρύθμιση χρηματοδοτείται εν μέρει από το Ταμείο Ανάκαμψης, με ένα ποσό της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ, ποσό στο οποίο θα εισφέρει και ο κρατικός προϋπολογισμός.

Να σημειώσουμε πως η εισφορά αλληλεγγύης παραμένει παγωμένη και το 2022 για τα εισοδήματα του ιδιωτικού τομέα.

Συγκεκριμένα απαλλάσσονται:

–              Οι μισθοί, τα ημερομίσθια, τα επιδόματα και οι παροχές σε είδος καθώς και κάθε άλλου είδους αμοιβή που καταβάλλεται τακτικά σε εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος απασχολείται με σχέση εξαρτημένης εργασίας. Στην περίπτωση αυτή υπάγονται και οι αμοιβές που λαμβάνουν μηνιαίως οι απασχολούμενοι με συμβάσεις παροχής υπηρεσιών και εκδίδοντες τιμολόγια παροχής υπηρεσιών από «μπλοκάκια». Υπάγονται επίσης και οι περιστασιακά απασχολούμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

–              Τα καθαρά κέρδη από την ατομική άσκηση εμπορικής επιχείρησης, επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ή ελευθέριου επαγγέλματος.

–              Τα καθαρά κέρδη από την ατομική άσκηση αγροτικής δραστηριότητας.

–              Τα εισπραχθέντα ενοίκια ακινήτων.

–              Τα μερίσματα.

–              Οι τόκοι των τραπεζικών καταθέσεων repos/ reverse repos

–              Τα δικαιώματα.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Στο “μικροσκόπιο” το οικονομικό κλίμα μεταξύ των Ελλήνων CEOs

Next Article

Πάνω από τις 950 μονάδες το Χρηματιστήριο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Διατηρούν το προβάδισμα οι αγοραστές στην εγχώρια αγορά, με μειωμένο…