ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Τέλος στις έκτακτες επιχορηγήσεις για τα «φέσια» του Δημοσίου

Share:

Εκπνέει  η περίοδος που η Ελλάδα είχε στη διάθεση της τα χρήματα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας(ESM) που κατευθύνονταν ως επιχορηγήσεις για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Το υπουργείο Οικονομικών τις προηγούμενες εβδομάδες είχε ξεκαθαρίσει στους φορείς του Δημοσίου πως οι χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα επιχορήγησης για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων θα ολοκληρωθούν την 20η Αυγούστου 2018.

Για τα αιτήματα δε που θα υποβληθούν μετά το τέλος Ιουλίου 2018 είχε αποσαφηνίσει πως η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων θα μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2018.

Σύμφωνα με τις ίδιες οδηγίες οι φορείς οφείλουν να ολοκληρώσουν την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων μέχρι το τέλος του επόμενου από τη λήψη της σχετικής επιχορήγησης μήνα, ενώ η προθεσμία αυτή δύναται να παραταθεί μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Να σημειωθεί πως στις αρχές Ιουλίου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα ανέρχονταν σε 2,7 δισ. ευρώ. Οι κρατικοί φορείς όφειλαν συνολικά 2,016 δισ. ευρώ, ενώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου ήταν στα 706 εκατ. ευρώ. Τα μεγαλύτερα «φέσια» προέρχονταν από τα ασφαλιστικά ταμεία (συνολικά 912 εκατ. ευρώ), ενώ ακολουθούσαν τα νοσοκομεία με οφειλές 359 εκατ. ευρώ. Σήμερα τα εν λόγω φέσια έχουν σημειώσει αύξηση.

cnn

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Μειώθηκε η εξάρτηση των τραπεζών από την έκτακτη χρηματοδότηση

Next Article

ΔΝΤ: Μείωση 26% του κατά κεφαλήν ΑΕΠ των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Ενημέρωση σε μέλη του υπουργικού της συμβουλίου παρείχε το βράδυ…