ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Το πρώτο τρίμηνο του 2022 θα δώσει ρεύμα το πάρκο των ΕΛ.ΠΕ. στην Κοζάνη

Share:

«Έως τον τέλος Δεκεμβρίου του 2021 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής του φωτοβολταϊκου πάρκου ισχύος 204 MW» που κατασκευάζουν τα ΕΛ.ΠΕ. στα διοικητικά όρια των Δήμων Κοζάνης και Εορδαίας, ενώ «η ένταξή του στο διασυνδεμένο ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022» δήλωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε δημοσιογράφους της περιοχής, ο Σωτήρης Καπέλος, διευθυντής λειτουργίας των ΕΛ.ΠΕ. Ανανεώσιμες και υπεύθυνος του έργου.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και από ιδίους πόρους των ΕΛ.ΠΕ., και θα παράγει 350 GWh/έτος. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι κατά την εμπορική λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου θα απασχολούνται από 20 έως 30 άτομα σε ειδικότητες όπως της ασφάλειας του χώρου των εγκαταστάσεων, του καθαρισμού και της αποψίλωσης.

Ο κ. Καπέλος δήλωσε ότι στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι να προχωρήσει στη δημιουργία συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας εντός του χώρου του πάρκου, εξήγησε ότι έχει εξευρεθεί ο χώρος και θα είναι μια έκταση περίπου 30 στρεμμάτων όπου θα αναπτυχθούν συστοιχίες από κοντέινερ και θα είναι οι μπαταρίες αποθήκευσης έως 100 MW. Όπως πρόσθεσε, η εταιρία «βρίσκεται στο στάδιο της αδειοδότησης».

Σε ό,τι αφορά τα ανταποδοτικά τέλη υπέρ των τοπικών κοινωνιών, επεσήμανε ότι κατ’ έτος θα αποδίδεται το 3% υπέρ του Δήμου Κοζάνης και Εορδαίας, δηλαδή περίπου 500.000 € /έτος για 20 χρόνια, ενώ από τα παραπάνω ποσά θα επιδοτούνται οι ηλεκτροδοτήσεις κατοικιών των δημοτικών διαμερισμάτων σε Σιδερά, Λιβερά και Ασβεστόπετρα που συνορεύουν με το φωτοβολταϊκό πάρκο.

Ο κ. Καπέλος ανέφερε ότι η JUWI Hellas S.A. που κατασκευάζει το πάρκο έχει αναθέσει αρκετές υπεργολαβίες σε τοπικές κατασκευαστικές εταιρείες της Κοζάνης και Εορδαίας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα υψηλό το επίπεδο των κατασκευαστικών εταιρειών της περιοχής που συμμετέχουν στο έργο.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 30 Ιουλίου 2021-Σχέδια Αποφάσεων/Σχόλια Διοικητικού Συμβουλίου επί θεμάτων ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Next Article

Στις τράπεζες το «παιχνίδι» στο Χρηματιστήριο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Μικρή άνοδος για τον Γενικό Δείκτη, με κέρδη άνω του…