Υποχωρεί ξανά το γεν παρά τις προειδοποιήσεις για παρέμβαση
Το γεν υποχώρησε ξανά σήμερα Τρίτη, προς τα επίπεδα των 159 ανά δολάριο, διαγράφοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς οι προειδοποιήσεις των Αρχών δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να ανακόψουν την αποδυνάμωσή του.
Η υπουργός Οικονομικών, Σατσούκι Καταγιάμα, δήλωσε ότι οι πρόσφατες κινήσεις της ισοτιμίας δεν αντανακλούν τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας, επαναλαμβάνοντας ότι οι Αρχές ενδέχεται να προχωρήσουν σε παρέμβαση για τη στήριξη του νομίσματος. Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιδράσει ανά πάσα στιγμή, δεδομένων των επιπτώσεων που έχουν οι συναλλαγματικές διακυμάνσεις και η άνοδος των τιμών του πετρελαίου στην καθημερινότητα των πολιτών.
Την ίδια στιγμή, ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Καζούο Ουέντα, ανέφερε ότι ο υποκείμενος πληθωρισμός κινείται σταδιακά προς τον στόχο του 2%. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα, εν μέσω αυξημένης αβεβαιότητας για τον αντίκτυπο του πολέμου στο Ιράν στην εγχώρια οικονομία.
Παράλληλα, η Ιαπωνία έχει μέχρι στιγμής απορρίψει το αίτημα του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να αποστείλει πολεμικά πλοία για τη συνοδεία πετρελαιοφόρων στο Στενό του Ορμούζ.
1.14964:34 AM159.18004:34 AM1.33114:35 AM0.70674:35 AM1.36934:34 AM0.78744:34 AM183.01004:35 AM0.86364:34 AM7.83714:34 AM0.90524:34 AM1,490.63004:35 AM
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.


