Χάρης Δούκας: Όποιος βάζει το χέρι του στο δημόσιο χρήμα τιμωρείται

Χάρης Δούκας: Όποιος βάζει το χέρι του στο δημόσιο χρήμα τιμωρείται



Με την καταδίκη του πρώην διαχειριστή της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της 1ης Δημοτικής Κοινότητας ολοκληρώθηκε η δίκη για την υπεξαίρεση χρημάτων από το ταμείο της Επιτροπής κατά την περίοδο της προηγούμενης δημοτικής αρχής Μπακογιάννη.

O καταδικασθείς υπεξαίρεσε το ποσό των 75.000 ευρώ μεταξύ 23 Δεκεμβρίου 2019 και 3 Ιανουαρίου 2020 (επί δημαρχίας Κ. Μπακογιάννη), από τα οποία 32.500 ευρώ μεταφέρθηκαν απευθείας σε στοιχηματική εταιρεία, ενώ 42.500 ευρώ κατατέθηκαν σε προσωπικό του λογαριασμό.

Το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών του επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.

Η στοιχηματική εταιρεία επέστρεψε το ποσό των 32.500 ευρώ στον λογαριασμό της Σχολικής Επιτροπής, ενώ ο καταδικασθείς επέστρεψε το 2024 και το υπόλοιπο ποσό που είχε υπεξαιρέσει.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, τόνισε: «Ο δήμος Αθηναίων δεν συγχωρεί, ούτε κουκουλώνει. Όποιος βάζει το χέρι του στο δημόσιο χρήμα, τιμωρείται. Η εμπιστοσύνη των πολιτών είναι για εμάς ιερή. Καμία ανοχή στη διαφθορά, καμία σκιά στην ακεραιότητα της διοίκησης. Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με διαφάνεια και λογοδοσία».

Η δημοτική αρχή τονίζει την απόλυτη προσήλωσή της στην πλήρη διαφάνεια, στον δημόσιο έλεγχο και στην χρηστή διαχείριση των πόρων του δήμου προς όφελος των πολιτών.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων