ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Χρηματοδότηση επέκτασης κρατικούαερολιμένα νήσου Νάξου

Share:

 

 

Με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη υπογράφηκε από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΑ  στις 30-03-2022,  η ένταξη της πράξης «Επέκταση και βελτίωση του πεδίου ελιγμών Κρατικού Αερολιμένα Νάξου» προϋπολογισμού 23,07 εκ € στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με δικαιούχο την Δ/νση Υποδομών Αεροδρομίων (Δ.Υ.Α.) .

 

Το έργο περιλαμβάνει την επέκταση του διαδρόμου και την βελτίωση του πεδίου ελιγμών του Κρατικού Αερολιμένα Νάξου με συνοδά έργα όπως η επέκταση του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών, η διαπλάτυνση του υφιστάμενου τροχόδρομου η κατασκευή δύο νέων τροχοδρόμων, κ.α.. Επίσης θα χρηματοδοτηθούν διαμορφώσεις ασφαλείας, φωτοσημάνσεις αλλά και αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες, συνδέσεις ΟΚΩ και απαλλοτριώσεις.

 

Με την παρούσα απόφαση δημιουργούνται οι συνθήκες ασφαλείας και βελτιώνεται το επίπεδο εξυπηρέτησης μεγαλύτερων αεροσκαφών και απευθείας πτήσεων από το εξωτερικό και βελτιώνεται η συνδεσιμότητα της Νάξου αυξάνοντας έτσι τις δυνατότητες του μόνιμου πληθυσμού του νησιού αλλά και την εξυπηρέτηση της τουριστικής κίνησης.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Γαλλία – Προεδρικές εκλογές: Πού ψεύδονται οι δημοσκοπήσεις

Next Article

Αλ. Τσίπρας σε δημάρχους Αττικής: Να μην περάσουν άλλα κόστη σε καταναλωτές και πολίτες, να ενισχυθούν οι δήμοι

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αλλά και η Τοπική…