Έπεσε η πλατφόρμα Fuel Pass – Μετ’ εμποδίων οι αιτήσεις – Καμία ανακοίνωση

Έπεσε η πλατφόρμα Fuel Pass - Μετ’ εμποδίων οι αιτήσεις - Καμία ανακοίνωση


«Μπλόκαρε» πριν καν ξεκινήσει η πλατφόρμα υποδοχής αιτήσεων για χορήγηση επιδότησης αγοράς καυσίμων fuel pass. Στην πρώτη κιόλας ώρα λειτουργίας της, η είσοδος στην πλατφόρμα δεν ολοκληρώνεται ή, κατά διαστήματα, «εξαφανίζεται» από τις οθόνες το πλήκτρο εισόδου.

Μάλιστα βγάζει το εξής «ενημερωτικό» μήνυμα: Έχουν υποβληθεί πάνω από 60.000 αιτήσεις και συνεχίζουμε. Η υπηρεσία θα είναι σε λίγο και πάλι διαθέσιμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αρμόδια στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων υποστηρίζουν ότι η ευθύνη για το φιάσκο αποδίδεται αποκλειστικά στην εταιρία λογισμικού η οποία ανέλαβε να διαχειρίζεται τη διασύνδεση των βάσεων δεδομένων (ΑΑΔΕ, Υπουργείου Μεταφορών κ.λπ.) για την έγκριση των δικαιούχων.

Το σφάλμα εντοπίζεται κυρίως στην άντληση των δεδομένων για τα εισοδηματικά κριτήρια τα συστήματα.

Το θέμα είναι πως επιτρέπονται τέτοιες αστοχίες που προκαλούν ταλαιπωρία των πολιτών από εταιρίες που έχουν αναλάβει έργο του δημοσίου με ιδιαίτερα ισχυρό συμβόλαιο, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων