Ανάσες για την εγχώρια ένδυση η αύξηση πωλήσεων και εξαγωγών το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής Ετοιμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), στο πρώτο δίμηνο του 2025 διαφαίνεται μια μικρή θετική μεταβολή στην πορεία της αλυσίδας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας.
Η παραγωγή, οι λιανικές πωλήσεις στην εγχώρια αγορά και οι εξαγωγές κατέγραψαν άνοδο.
Ο δείκτης παραγωγής σημείωσε άνοδο 2,8% στην ένδυση και 4,1% στην κλωστοϋφαντουργία.
Οι λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων στην εγχώρια αγορά σημείωσαν αύξηση 3,6%.
Οι εξαγωγές κατέγραψαν μικρή αύξηση 1.7%, όταν το αντίστοιχο πρώτο δίμηνο του 2024 κατέγραφαν σημαντική μείωση κατά 22,3%.
Η συνολική αξία των εξαγωγών της αλυσίδας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας το πρώτο δίμηνο του 2025 ανήλθε σε 301 εκατ. ευρώ έναντι 295 εκατ. το 2024.
Οι εξαγωγές ενδυμάτων παρουσίασαν ελαφρά μείωση 1,2%, ενώ αντίθετα αύξηση 8% παρουσίασαν οι εξαγωγές της κλωστοϋφαντουργίας και 1% του βαμβακιού.
Άνοδο κατέγραψαν επίσης και οι εισαγωγές σε ποσοστό 8,8%. Για το σύνολο της αλυσίδας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας ανήλθαν σε αξία σε 565 εκατ. ευρώ το 2025 έναντι 520 εκατ. ευρώ το πρώτο δίμηνο του 2024.
Η αύξηση των εισαγωγών της κλωστοϋφαντουργίας ήταν μεγαλύτερη και ανήλθε σε 16%, ενώ της ένδυσης ανήλθε σε 7,2%.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.