Αναπληρωτές 2025-2026: Όλες οι κατανομές σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή – Πίνακες – FinanceNews.gr

Ανακοινώθηκαν 18.566 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το 2025-2026 και 6.225 ΕΕΠ-ΕΒΠ. Όλες οι κατανομές
Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοίνωσε χθες το βράδυ τις προσλήψεις 18.566 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2025-2026, καλύπτοντας θέσεις τόσο στη Γενική Εκπαίδευση όσο και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ). Παράλληλα, ανακοινώθηκαν και οι πίνακες με 6.225 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ-ΕΒΠ), σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με έμφαση στη στήριξη μαθητών και σχολικών μονάδων.
Η κατανομή των προσλήψεων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια
Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, προσλαμβάνονται 9.528 εκπαιδευτικοί ΕΑΕ και 3.490 εκπαιδευτικοί Γενικής Εκπαίδευσης, ενώ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανακοινώθηκαν 3.044 προσλήψεις στην ΕΑΕ, 2.267 στη Γενική Εκπαίδευση και 191 εκπαιδευτικοί μουσικών ειδικοτήτων (ΠΕ79.01) για τα Μουσικά Σχολεία. Επιπλέον, 46 αναπληρωτές διατέθηκαν στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων.
Η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών θα γίνει από 10 έως 11 Σεπτεμβρίου 2025, με όλες τις σχετικές οδηγίες να έχουν ήδη αναρτηθεί στην ειδική σελίδα του Υπουργείου (minedu.gov.gr/anaplirotes).
ΕΕΠ – ΕΒΠ: Σημαντική ενίσχυση στην Ειδική Αγωγή
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και στις προσλήψεις Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ – ΕΒΠ). Συνολικά 6.225 αναπληρωτές θα ενταχθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα, με τις τοποθετήσεις να κατανέμονται ως εξής:
-
1.498 σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ),
-
3.539 στην Παράλληλη Στήριξη,
-
296 σε ΚΕΔΑΣΥ,
-
891 σε Σχολικά Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (ΣΔΕΥ) στα ΚΕΔΑΣΥ,
-
και 1 αναπληρωτής σε Εκκλησιαστικό Σχολείο για εξειδικευμένη υποστήριξη.
Και σε αυτή την περίπτωση, η ανάληψη υπηρεσίας ορίζεται για 10-11 Σεπτεμβρίου 2025.
Η σημασία των νέων τοποθετήσεων
Η μαζική ανακοίνωση προσλήψεων εντάσσεται στη στρατηγική του Υπουργείου να ενισχύσει την εκπαιδευτική σταθερότητα, ώστε τα σχολεία να ξεκινήσουν τη χρονιά με όσο το δυνατόν περισσότερα κενά καλυμμένα. Η Ειδική Αγωγή και η Παράλληλη Στήριξη βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο, καθώς η ζήτηση υπηρεσιών στήριξης αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια.
Η φετινή διαδικασία προσλήψεων είναι επίσης ενδεικτική της πρόθεσης του Υπουργείου να δώσει καθαρούς χρόνους και σαφείς οδηγίες στους αναπληρωτές, ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις και αβεβαιότητα στις σχολικές μονάδες.
Δείτε ΕΔΩ όλους τους πίνακες με τα ονόματα
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.