Βάζουν φωτιά και πάλι στις σχέσεις με τη Ρωσία οι ΗΠΑ – Κατηγορούν την Ινδία ότι χρηματοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Trump έχει απειλήσει επίσης με 100% δασμούς στις αμερικανικές εισαγωγές από χώρες που αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο
Συνεχίζεται η παρελκυστική πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας, με τον κύκλο του Προέδρου Donald Trump να κατηγορεί την Ινδία ότι ουσιαστικά χρηματοδοτεί τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία αγοράζοντας πετρέλαιο από τη Μόσχα.
«Αυτό που είπε ξεκάθαρα ο Πρόεδρος (Trump) είναι ότι δεν είναι αποδεκτό να συνεχίζει η Ινδία να χρηματοδοτεί αυτόν τον πόλεμο αγοράζοντας πετρέλαιο από τη Ρωσία», δήλωσε ο Stephen Miller, αναπληρωτής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου και ένας από τους πιο επιδραστικούς συνεργάτες του Trump.
Η κριτική του Miller ήταν μία από τις πιο σφοδρές της κυβέρνησης Trump προς έναν από τους βασικούς συμμάχους των ΗΠΑ στον Ινδο-Ειρηνικό.
«Οι άνθρωποι θα εκπλαγούν όταν μάθουν ότι η Ινδία είναι ουσιαστικά στο ίδιο επίπεδο με την Κίνα όσον αφορά τις αγορές ρωσικού πετρελαίου.
Αυτό είναι ένα εκπληκτικό γεγονός», πρόσθεσε ο Miller στο Fox News.
Οι κινήσεις των ΗΠΑ κατά της Ινδίας
Από την Παρασκευή, 1η Αυγούστου 2025, εφαρμόστηκε 25% δασμός στα ινδικά προϊόντα λόγω των αγορών στρατιωτικού εξοπλισμού και ενέργειας από τη Ρωσία.
Ο Trump έχει απειλήσει επίσης με 100% δασμούς στις αμερικανικές εισαγωγές από χώρες που αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο, εκτός αν η Μόσχα καταλήξει σε μια σημαντική ειρηνική συμφωνία με την Ουκρανία.
Παρά την έντονη κριτική, ο Miller μετρίασε τις δηλώσεις του επισημαίνοντας τη στενή σχέση του Trump με τον Ινδό Πρωθυπουργό Narendra Modi, την οποία χαρακτήρισε «εξαιρετική».
www.bankingnews.gr
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.