Βιολάντα: Προσωρινό κλείσιμο του δεύτερου εργοστασίου λόγω κινδύνου για εργαζόμενους
Διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία της βιομηχανίας «Vitafree», του δεύτερου εργοστασίου του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα», στο 12ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Τρικάλων–Λάρισας, μετά από απόφαση του περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα.
ΒΙΟΛΑΝΤΑ: Αύριο η απολογία του ιδιοκτήτη Τα στοιχεία σε βάρος του και το ασφαλιστικό «θρίλερ»
Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, η προσωρινή αναστολή κρίθηκε αναγκαία καθώς «προκαλείται άμεσος κίνδυνος για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των εργαζομένων λόγω μη ύπαρξης πιστοποιητικών ελέγχου δεξαμενών σε ισχύ και μη ύπαρξης πιστοποιητικού πυροπροστασίας ή αποδεικτικού αρχειοθέτησης μελέτης πυροπροστασίας».
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «ο κίνδυνος προκύπτει από τη μη ύπαρξη σε ισχύ πιστοποιητικών ελέγχου δεξαμενών, καθώς και από την έλλειψη πιστοποιητικού πυροπροστασίας ή αποδεικτικού αρχειοθέτησης σχετικής μελέτης».
Ο εκμεταλλευτής της επιχείρησης καλείται να παραλάβει την απόφαση και να υπογράψει το σχετικό πρακτικό παραλαβής στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.
Κατά της απόφασης, επιτρέπεται η άσκηση προσφυγής από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον, μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας, ενώπιον του Ελεγκτή Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, εντός δεκαπενθημέρου από την κοινοποίηση, σύμφωνα με το άρθρο 227 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης).
Χθες, η επίσημη ιστοσελίδα της «Vitafree» ανακοίνωνε ότι η διακοπή λειτουργίας θα είναι προσωρινή, για την εκτέλεση προγραμματισμένων εξωτερικών τεχνικών εργασιών, με την επαναλειτουργία να προγραμματίζεται μετά την ολοκλήρωσή τους.
Βιολάντα: Στο «κάδρο» τουλάχιστον άλλα επτά άτομα – Πιθανά νέα εντάλματα
Τουλάχιστον επτά ακόμα πρόσωπα εκτός των τριών κατηγορουμένων, αναφέρονται σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία που υπέβαλαν τα στελέχη της ΔΑΕΕ που έχει υποβληθεί για την τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα» όπου έχασαν τη ζωή τους πέντε εργαζόμενες.
Συγκεκριμένα :
Υπάρχουν 4 μηχανικοί που έβαλαν την υπογραφή τους σε μια άδεια οικοδόμησης ενός κτηρίου που έβλεπαν ότι υπόγειο υπάρχει, αλλά στα χαρτιά είναι άφαντο
Τουλάχιστον 2 μηχανικοί που υπέγραψαν για την επέκταση της μονάδας το 2018 και είδαν και πάλι ότι και το υπόγειο δεν υπάρχει στη μελέτη αλλά και παράνομες δεξαμενές υπάρχουν
Υπάρχει ένας υδραυλικός, ο οποίος τοποθέτησε τις σωληνώσεις με παράτυπη διαδικασία χωρίς να ακολουθούνται τα μέτρα ασφαλείας για αγωγούς που διοχευτεύουν προπάνιο.
Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί ευθύνες και για υπαλληλους της περιφέρειας και της πολεοδομίας για ελέγχους που δεν έγιναν. Είναι στη κρίση της δικαιοσύνης πόσοι θα κληθούν τις επόμενες μέρες ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν εντάλματα τα επόμενα 24ωρα.
Προς το παρόν ο μόνος που έχει συλληφθεί είναι ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου Βιολάντα, ενώ κατηγορούμενοι είναι τεχνικός ασφαλειας και ο υπεύθυνος βάρδιας.
Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου που είναι προσωρινά κρατούμενος και θα απολογηθεί την Τρίτη (17/2) όταν ενημερώθηκε για τις μαρτυρίες εναντίον του δήλωσε άγνοια.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




