Διάψευση Λευκού Οίκου για τη στρατιωτική συνοδεία πετρελαιοφόρων στα Στενά του Ορμούζ – Financial Report
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ακόμη συνοδεύσει εμπορικά πλοία μέσω των Στενών του Ορμούζ, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Λευκός Οίκος. Η δήλωση έγινε λίγο μετά τη διαγραφή ανάρτησης του Αμερικανού Υπουργού Ενέργειας Κρις Ράιτ στο X, όπου είχε υποστηρίξει ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ συνόδευσε με επιτυχία ένα πετρελαιοφόρο από τη στρατηγικής σημασίας θαλάσσια οδό.
Ο υπουργός Ενέργειας Κρις Ράιτ είχε γράψει στο X ότι το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό συνόδευσε πετρελαιοφόρο «ώστε να συνεχίσει η ροή πετρελαίου προς τις παγκόσμιες αγορές». Ωστόσο, η ανάρτηση διαγράφηκε σύντομα χωρίς να δοθεί εξήγηση.
Αργότερα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη συνοδεύσει κανένα πλοίο ή πετρελαιοφόρο μέσω των Στενών του Ορμούζ.
Από την πλευρά του Ιράν, εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης διέψευσε επίσης ότι πραγματοποιήθηκε τέτοια συνοδεία. Ο Αλί Μοχάμαντ Ναϊνί δήλωσε στα ιρανικά κρατικά μέσα ότι «οποιαδήποτε κίνηση του αμερικανικού στόλου και των συμμάχων του θα σταματήσει από τους πυραύλους και τα drones μας».
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ανώτατος Αμερικανός στρατηγός δήλωσε ότι ο στρατός των ΗΠΑ εξετάζει διάφορα πιθανά σενάρια για την προστασία πλοίων που θα διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, εφόσον δοθεί σχετική εντολή. Ο στρατηγός Νταν Κέιν ανέφερε ότι το Πεντάγωνο «εξετάζει ένα εύρος επιλογών» για την αποστολή αυτή.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




