Εκρηκτική ανάκαμψη 10% στο ασήμι μετά το sell off – Κέρδη 1% για τον χρυσό
Σημαντική ανάκαμψη σημείωσαν την Τρίτη 30/12 ο κλάδος των μετάλλων στις αγορές, με το ασήμι να επιστρέφει σε ιστορικό υψηλό.
Οι επενδυτές βρήκαν ευκαιρία για αγορά μετά το sell off της προηγούμενης ημέρας, ενώ θετικά λειτούργησε η αύξηση της γεωπολιτικής αβεβαιότητας, ειδικά στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο χρυσός παραδόσεως Ιανουαρίου έκλεισε με κέρδη 1% στα 4.370,10 δολάρια ανά ουγγιά, το πέμπτο υψηλότερο κλείσιμο. Για το έτος, η άνοδος φθάνει το 66%.
Το ασήμι Ιανουαρίου εκτοξεύθηκε 10,5% στα 77,374 δολάρια, ανεβάζοντας στο 167% τα κέρδη του 2025.
Ο χαλκός κατέγραψε άνοδο 4% στα 5,7275 δολάρια ανά λίβρα (+44% για το έτος), η πλατίνα (spot) αυξήθηκε κατά 5,6% στα 2.251 δολάρια ανά ουγγιά (+145%), ενώ το παλλάδιο (spot) ενισχύθηκε 2% στα 1.720 δολάρια η ουγγιά (+91%).
www.bankingnews.gr
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




