ΕΛΣΤΑΤ: Μικρή μείωση 0,9% στα επισκευασθέντα πλοία – Ανοδος 3,5% στη συνολική χωρητικότητα – Financial Report

ΕΛΣΤΑΤ: Μικρή μείωση 0,9% στα επισκευασθέντα πλοία - Ανοδος 3,5% στη συνολική χωρητικότητα - Financial Report


Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε στοιχεία της έρευνας για τη δραστηριότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας Επισκευής Πλοίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά:

▪ Ο αριθμός των επισκευασθέντων πλοίων το έτος 2025 ανήλθε στα 650 με ολική χωρητικότητα 8.968.144 ΚΟΧ (Κόροι Ολικής Χωρητικότητας), σημειώνοντας μείωση 0,9% στον αριθμό των πλοίων και αύξηση 3,5% στην ολική χωρητικότητα, σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία του έτους 2024.

Κατά την αντίστοιχη σύγκριση έτους 2024 προς το 2023, σημειώθηκε αύξηση 0,8% στον αριθμό των πλοίων και μείωση 8,1% στην ολική χωρητικότητα.

▪ Ο μεγαλύτερος αριθμός των πλοίων που επισκευάστηκαν κατά το έτος 2025 πραγματοποιήθηκε εκτός δεξαμενών. Συγκεκριμένα, το 67,8% των επισκευασθέντων πλοίων (441 πλοία) ολικής χωρητικότητας 5.855.140 ΚΟΧ επισκευάστηκαν εκτός δεξαμενών και το υπόλοιπο 32,2% των επισκευασθέντων πλοίων (209 πλοία) ολικής χωρητικότητας 3.113.004 ΚΟΧ εντός δεξαμενών.

▪ Ο αριθμός των πλοίων που επισκευάστηκαν εκτός δεξαμενών το έτος 2025 παρουσίασε αύξηση 7,6% και η ολική χωρητικότητά τους αύξηση 12,1%, σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία του έτους 2024. Ο αριθμός των πλοίων που επισκευάστηκαν εντός δεξαμενής κατά το 2025 παρουσίασε
μείωση 15,0% και η ολική χωρητικότητά τους μείωση 9,5%, σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία του έτους 2024.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων