Ετοιμαστείτε για αίμα – Το Χρηματιστήριο θα κριθεί στις 2.050 μον… ορατές οι 1.650 μον… και απίθανες οι 950 μον. για την ώρα

Ετοιμαστείτε για αίμα - Το Χρηματιστήριο θα κριθεί στις 2.050 μον… ορατές οι 1.650 μον… και απίθανες οι 950 μον. για την ώρα

Οι έξυπνοι επενδυτές έχουν μόνο μετρητά στο 80% με 90% του χαρτοφυλακίου τους και περιμένουν… οτιδήποτε άλλο είναι απλά επικίνδυνο ρίσκο

Καλλιεργήθηκε μια προσδοκία στο Χρηματιστήριο ότι η ψευδεπίγραφη αναβάθμιση σε ώριμη αγορά θα προσδώσει κύρος σε μια αγορά μπάχαλο, όπου κυριαρχεί η κεκαλυμμένη απάτη, οι ωραιοποιήσεις ισολογισμών και οι μεταφορές εσόδων από το μέλλον στο παρούσα φάση.
Δεν ήταν και δεν είναι κάτι σπουδαίο το ελληνικό χρηματιστήριο.
Funds από ΗΠΑ και Ευρώπη κλασικά τρωκτικά σπεύδουν στην Ελλάδα παίζοντας το εύκολο παιχνίδι αυτοί έχουν το χρήμα… εμείς έχουμε έλλειψη βάθους και σοβαρότητας.
Πάντα υπάρχει μια αφορμή και εδώ αφορμή είναι η αναίτια επίθεση Αμερικανών και Εβραίων κατά του Ιράν…
Ωστόσο πολλές μετοχές εντός και εκτός Ελλάδος ήταν φουσκάρες, χωρίς υπόβαθρο απλά παιχνίδια χειραγώγησης… προφανώς υπάρχουν και καλές εταιρίες αλλά και χρηματιστές που συνεχίζουν τα ίδια μίζερα κολπάκια.

Το Χρηματιστήριο θα κριθεί στις 2.050 μον… ορατές οι 1.650 μον… και απίθανες οι 950 μον. για την ώρα

Η θέση του BN είναι ότι το ελληνικό χρηματιστήριο θα κριθεί στην ζώνη των 2.050 μονάδων όχι επειδή εκεί βρίσκονται οι κινητοί μέσοι όροι 200 ημερών αλλά γιατί εικάζουμε ότι οι Αμερικανοί θα δουν ότι όσο μένουν στον Περσικό Κόλπο τόσο θα διασύρονται… και θα σκεφθούν να αποσυρθούν με πολλά προσχήματα.
Όμως εάν αυτό δεν συμβεί γιατί ο τρελός Netanyahu του Ισραήλ συνεχίζει να παίζει βρώμικα… και υπάρξει σχέδιο χερσαίας εμπλοκής των αμερικανών, τότε απλά θα σπάσουν οι 2.050 μονάδες και οι 1.850 με 1.880 μονάδες θα είναι μια στάση… θα καταλήξει στις 1.650 μονάδες.
Εάν τώρα η κατάσταση επιδεινωθεί περισσότερο και έχουμε κάποιο γεγονός… χάους, κόλασης και αίματος – σενάριο όχι απίθανο με τους ημίτρελους εβραίους – τότε θα βρεθούμε ξανά στις 950 μονάδες.
Ας βγάλουμε λίγο την γεωπολιτική από την εικόνα και ας δούμε το αυτονόητο… οι αποτιμήσεις ήταν φούσκα στα χρηματιστήρια και ο Χρυσός είχε εκτιναχθεί… αυτά δεν συμβαδίζουν απλά οι επενδυτές του Χρηματιστηρίου το καταλαβαίνουν καθυστερημένα.

Συμπέρασμα

Ούτε ήμασταν, ούτε είμαστε θετικοί για το Ελληνικό Χρηματιστήριο.
Ούτε μας εκπλήσσουν οι short θέσεις, τις είχαμε προαναγγείλει… ούτε αυτές μας προβληματίζουν.
Βλέπουν ότι το οικονομικό μοντέλο διεθνώς, στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη βρίσκεται σε αδιέξοδο, μόνο η Κίνα έχει υγιές μοντέλο επειδή παράγει και η Ρωσία επειδή μετέτρεψε την οικονομία σε πολεμική οικονομία αλλά θα περάσει σε στασιμότητα σύντομα…
Η Ευρώπη μπαίνει σε τούνελ χωρίς φως… βρίσκεται σε παρακμάζουσα κατάσταση και τελικά όλα θα σκάσουν… όλα θα καταρρεύσουν…

Οι έξυπνοι επενδυτές έχουν μόνο μετρητά στο 80% με 90% του χαρτοφυλακίου τους και περιμένουν… οτιδήποτε άλλο είναι απλά επικίνδυνο ρίσκο.
Μην παρασύρεστε… από τις αναλαμπές… τώρα ξεκινάει το πάρτι της τέχνης της υπομονής.

www.bankingnews.gr



Source link

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων