Ζαχαροπλαστεία Παπασπύρου: Μέλη της οικογένειας μπαίνουν στις αγοραπωλησίες ακινήτων

financialreport.gr


Στο χώρο των ακινήτων μπαίνει η οικογένεια Παπασπύρου, της αλυσίδας των γνωστών ζαχαροπλαστείων με πορεία πάνω από 80 χρόνια στην Αθήνα, ένα από τα παλαιότερα brands στην πρωτεύουσα, με τρεις γενιές επιχειρηματιών να συνεχίζουν την παράδοση. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Financial Report, πριν από μερικά 24ωρα ιδρύθηκε από μέλη της οικογένειας Παπασπύρου, με κύριο μέτοχο την εταιρεία Ζαχαροπλαστεία Παπασπύρου η εταιρεία Property Διαχείρισης Ακινήτων με έδρα την περιοχή της Κηφισιάς και αρχικό κεφάλαιο 400.000 ευρώ. Στην εταιρεία 100% εταίρος είναι η εταιρεία Ζαχαροπλαστεία Παπασπύρου, ενώ διαχειρίστρια είναι η Μαριλένα Παπασπύρου.

Ως κύριος σκοπός της εταιρείας είναι οι υπηρεσίες εκμίσθωσης και διαχείρισης ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων που δεν προορίζονται για κατοικία.

Mε βάση πηγές από την εταιρεία η έναρξη εταιρείας αφορά αγοραπωλησία που συνδέεται με κατάστημα των Ζαχαροπλαστείων Παπασπύρου, ωστόσο, δεν αποκλείεται στο μέλλον να υπάρξει πιο ενισχυμένη είσοδος στον κλάδο.

Σε κάθε περίπτωση, η κύρια δραστηριοποίηση της εταιρείας παραμένει ο χώρος του γλυκού και του παγωτού.

Ελαφρά άνοδος το 2024

Σημειώνεται ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Ζαχαροπλαστεία Παπασπύρου για το 2024 κινήθηκε ελαφρά ανοδικά, κλείνοντας με 2,3 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 2,1 εκατ. του 2023.

Το μικτό αποτέλεσμα έκλεισε στα 876.956 ευρώ, αυξημένο σε σύγκριση με τα 778.151 ευρώ του 2023, ενώ το καθαρό αποτέλεσμα (μετά τους φόρους) για το 2024 ήταν κέρδη 139.424 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η πορεία των ζαχαροπλαστείων Παπασπύρου ξεκίνησε εν μέσω του B’ παγκοσμίου πολέμου από τον Αθανάσιο Παπασπύρου στις αρχές της δεκαετίας του 1940, με το πρώτο κατάστημα στην Αθήνα να βρίσκεται απέναντι από το Καλλιμάρμαρο, ένα κατάστημα, το οποίο δεν υπάρχει πια.

Στη δεκαετία του 70′ ο γιος του Αθανάσιου Παπασπύρου, Κωνσταντίνος, αναλαμβάνει την επέκταση του καταστήματος στο Σύνταγμα και ο αρχικός χώρος μετατρέπεται σε ένα εντυπωσιακό τριώροφο κτίριο 1.100 τμ. Την ίδια περίοδο η εταιρία Παπασπύρου επεκτείνει τις δραστηριότητες της και στο χώρο του Catering. Μέσα στη δεκαετία του 80′ ο Αθανάσιος Παπασπύρου έπειτα από 30 χρόνια συνεχούς αξιοποίησης της Αίγλης Ζαππείου παραχωρεί την εκμετάλλευσή της και αποφασίζει να διατηρήσει μόνο το κεντρικό κατάστημα Παπασπύρου στην οδο Πουλίου. Στα μέσα της δεκαετίας την διοίκηση αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Παπασπύρου και η εταιρία εισέρχεται δυναμικά στην παραγωγή ψωμιού και αρτοποιημάτων καθώς και στον τομέα του καθημερινού φαγητού.

Τη δεκαετία του 2010, η παράδοση συνεχίζεται από τους γιούς του Κωνσταντίνου Παπασπύρου, Θανάση και Φίλιππο, οι οποίοι θέτουν ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας. Ο Θανάσης Παπασπύρου αναλαμβάνει υπεύθυνος του εμπορικού τμήματος και της διαχείρισης των events ενώ ο Φίλιππος Παπασπύρου, Chef και απόφοιτος της σχολής Le Cordon Bleu αναλαμβάνει υπεύθυνος παραγωγής. Στα πλαίσια της αναπτυξιακής πορείας της εταιρίας επεκτείνονται οι εγκαταστάσεις παραγωγής και μεταφέρεται σε νέο μεγαλύτερο χώρο το κατάστημα στην Κηφισιά.  Σήμερα, με την τρίτη γενιά να έχει αναλάβει το τιμόνι, η επιχείρηση διαθέτει μία ολοκληρωμένη μονάδα παραγωγής με 6 αυτόνομα τμήματα: Αρτοποιΐας, Σφολιατοποιΐας, Ζαχαροπλαστικής, Σοκολατοποϊίας, Παγωτού, Κουζίνας, 5 καταστήματα (Αχαρνές, Κηφισιά, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Αθήνα) καθώς και ολοκληρωμένες υπηρεσίες catering.

Στο ΔΣ της εταιρείας σήμερα βρίσκονται ο Φίλιππος και ο Θανάσης Παπασπύρου, ενώ Διευθύνων Σύμβουλος είναι η Μαριλένα Παπασπύρου.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων