ΗΠΑ: Άρση των κυρώσεων σε βάρος της προσωρινής προέδρου της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκεζ
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήρε τις κυρώσεις που είχε επιβάλει σε βάρος της προσωρινής προέδρου της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκεζ, μια κίνηση προς την κατεύθυνση της εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Η απόφαση δημοσιεύεται στον ιστότοπο του Γραφείου Ελέγχου Αλλοδαπών Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC), το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και είναι αρμόδιο για τη διαχείριση οικονομικών κυρώσεων.
Οι κυρώσεις περιελάμβαναν δέσμευση όποιων περιουσιακών στοιχείων ενδεχομένως κατέχει στις ΗΠΑ η Ντέλσι Ροντρίγκεζ, απαγορεύοντας σε εταιρείες και πολίτες των ΗΠΑ να συναλλάσσονται μαζί της.
Πριν από σχεδόν τρεις μήνες, ο τότε πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο αιχμαλωτίστηκε στη διάρκεια αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης στο Καράκας και μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ προκειμένου να προσαχθεί σε δίκη.
Έκτοτε, η αντιπρόεδρος Ντέλσι Ροντρίγκεζ ανέλαβε την προεδρία της Βενεζουέλας και έχει προβεί σε σημαντικές παραχωρήσεις προς τις ΗΠΑ, επιχειρώντας να κατευνάσει την Ουάσινγκτον. Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη πως η Ροδρίγκες είναι de facto ηγέτιδα της χώρας.
Τη Δευτέρα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επαναλειτουργία της πρεσβείας τους στη Βενεζουέλα, ύστερα από επτά χρόνια.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




