Η Ινδία αγοράζει ιρανικό πετρέλαιο για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια

financialreport.gr


Ινδικά διυλιστήρια αγόρασαν ιρανικό πετρέλαιο εν μέσω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, η οποία έχει διαταράξει τον εφοδιασμό μέσω των Στενών του Ορμούζ, ανακοίνωσε το Σάββατο το υπουργείο πετρελαίου, όπως μεταδίδει το CNBC.

Η Ινδία, η τρίτη μεγαλύτερη εισαγωγέας και καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο, δεν έχει παραλάβει φορτίο από την Τεχεράνη από τον Μάιο του 2019, μετά τις πιέσεις των ΗΠΑ να μην αγοράσει ιρανικό αργό πετρέλαιο, αλλά οι διαταραχές εφοδιασμού από τον πόλεμο ΗΠΑ-Ισραήλ έχουν πλήξει σκληρά το έθνος της Νότιας Ασίας.

«Εν μέσω των διαταραχών εφοδιασμού στη Μέση Ανατολή, τα ινδικά διυλιστήρια έχουν εξασφαλίσει τις ανάγκες τους σε αργό πετρέλαιο, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, και δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο πληρωμής για τις εισαγωγές αργού πετρελαίου από το Ιράν», δήλωσε το υπουργείο πετρελαίου στο X.

Τον περασμένο μήνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήραν προσωρινά τις κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο και τα προϊόντα διύλισης για να μετριάσουν τις ελλείψεις εφοδιασμού.

Η Ινδία έχει εξασφαλίσει όλες τις ανάγκες της σε αργό πετρέλαιο για τους επόμενους μήνες, πρόσθεσε το υπουργείο.

«Η Ινδία εισάγει αργό πετρέλαιο από περισσότερες από 40 χώρες, με τις εταιρείες να έχουν πλήρη ευελιξία να προμηθεύονται πετρέλαιο από διαφορετικές πηγές και γεωγραφικές περιοχές με βάση εμπορικές παραμέτρους.»

Η Ινδία αγόρασε επίσης 44.000 μετρικούς τόνους ιρανικού υγροποιημένου αερίου πετρελαίου που φορτώθηκαν σε πλοίο που έχει υποστεί κυρώσεις. Το υπουργείο δήλωσε ότι το πλοίο, το οποίο έδεσε στο δυτικό λιμάνι της Μανγκαλόρ την Τετάρτη, εκφορτώνει το καύσιμο.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων